Nissan deltar på eCarExpo
Hem NYHETEREFTER JOBBET Nissan deltar på eCarExpo

Nissan deltar på eCarExpo

Publicerat av: Redaktionen
  • Premiär för nya X-Trail e-4ORCE

  • Eldrivna transportbilen Townstar EV

  • Nissans Formula E bil i Sverige för första gången
  • Provkörning av eldrivna Ariya

Nissan deltar på eCarExpo på Friends Arena i Stockholm 3-5 februari.
Nissans engagemang i Formula E stödjer företagets långsiktiga engagemang för elektrifiering och hållbarhet, och för första gången i Sverige visar man upp en Formula E bil.

I montern visas även nya Nissan X-Trail e-4ORCE, samt helt eldrivna Ariya och transportbilen Townstar EV. Ariya kommer även att finnas för provkörning på arenans inomhusbana.

Nissan deltar på eCarExpo

Nissan Formula E

Nissans satsning i Formula E
Med 85 års erfarenhet och historia av motorsport och över ett decennium av elbilsexpertis, stödjer Nissans deltagande i Formel E företagets långsiktiga engagemang för elektrifiering och hållbarhet. Nissans engagemang i Formula E startade säsongen 2018/2019. Till årets säsong har Nissan Formula E team två nya förare samt nya bilar, Gen3.Med 40 % mer kraft i Gen3 bilarna än i tidigare generations bilar, Gen2 och en topphastighet över 320 km/h är de nya bilarna lättare och mindre, vilket möjliggör snabbare och smidigare helelektrisk racing.

Mer än 40 % av energin kommer att produceras genom regenerativ bromsning, en ökning från 25 % från tidigare generation. Batterierna kommer också att återvinnas vid slutet av deras livslängd.

e-4ORCE
Ett nytt 4-hjulsdriftssystem designat för att fungera med Nissans elektrifierade drivlinor introduceras på nya X-Trail. e-4ORCE levererar dragkraft och säker acceleration under alla förhållanden. Det kraftfulla systemet med dubbla elmotorer har en total effekt på 157kW (213hk) tack vare en extra elmotor bak på 94kW som möjliggör intensiv acceleration (0-100 km/h på 7 sekunder).

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00