Svenska världsmästare seglade i topp tre på Lanzarote International Regatta
Hem NYHETEREFTER JOBBET Svenska världsmästare seglade i topp tre på Lanzarote International Regatta

Svenska världsmästare seglade i topp tre på Lanzarote International Regatta

Publicerat av: Redaktionen

Kanarieöarna befäster återigen sin position som ledande vinterdestination för idrottsträning och tävling.

Denna gång genom seglingsloppet Lanzarote International Regatta, där de svenska världsmästarna Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson den 14 februari seglade hem bronset i klassen 470 Mixed.

Återigen är Kanarieöarna den självklara destinationen för segling i toppklass, när tävlingen Lanzarote International Regatta för tredje året i rad arrangeras på ögruppen. De unika och gynnsamma väderförhållandena på Kanarieöarna, tillsammans med förstklassiga träningsanläggningar, har gjort Lanzarote till en världsberömd plats för segling. I år, mellan den 9 till 17 februari, arrangerades den tredje upplagan av Lanzarote International Regatta där båtar i klasserna 49er, 49erFX, 470, iQFOiL och Nacra 17 deltog.

Svenskarna Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson utökade sin ledning i klassen 470 Mixed efter att ha vunnit ännu en tävling under den tredje dagen. Delsegern tog svenskarna förbi de tidigare ledarna, spanjorerna Jordi Xammar och Nora Burgman, som var ett av många lag som kämpade om medalj.

”Detta var en stor tävling som vi kommer att minnas ett bra tag. Det är sådana här dagar man lever för. 470:an är helt enkelt fantastisk i dessa förhållanden men felmarginalen är alltid väldigt liten. Som tur är lyckades vi undvika några stora misstag idag och vi är glada att ha kommit igenom dagen i god form”, sade OS-medaljören Anton Dahlberg till Sail-World efter loppet.

Svenskarna Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson seglade slutligen hem bronset på tävlingsklassens fjärde och sista dag, tisdagen den 14 februari. Två spanska lag, Jordi Xammar och Nora Burgman samt Silvia Mas and Nico Rodríguez, kammade hem guld- respektive silverplatsen.

Kanarieöarnas naturliga förutsättningar gör ögruppen till en idealisk plats för professionell träning och aktiv idrott. Många elitidrottare väljer skärgården för sin träning. Nyzeeländaren Oscar Gunn, som tillsammans med seglingspartnern Logan Dunning Beck kammade hem silvret i männens 49er, har trivts med att träna på Lanzarote.

”Det har varit en lång resa från Nya Zeeland, men det har verkligen varit värt att komma hit tidigt för förberedning innan tävlingsstart. Det har varit en fantastisk träningsbas och vi kommer definitivt att komma tillbaka”, sa Oscar Gunn.

Svenska världsmästare seglade i topp tre på Lanzarote International Regatta

För tredje året i rad arrangerades Lanzarote International Regatta på Kanarieöarna. Foto: Sailing Energy.

Resultat – Lanzarote International Regatta

Mixed 470:

 1. Jordi Xammar & Nora Burgman (Spanien)
 2. Silvia Mas & Nico Rodríguez (Spanien)
 3. Anton Dahlberg & Lovisa Karlsson (Sverige)

Women’s 49erFX:

 1. Freya Black & Saskia Tidey (Storbritannien)
 2. Jana Germani & Giorgia Bertuzzi (Italien)
 3. Steph Roble & Maggie Shea (USA)

Men’s 49er:

 1. James Peters & Fynn Sterritt (Storbritannien
 2. Logan Dunning Beck & Oscar Gunn (Nya Zeeland)
 3. Keanu Prettner & Jakob Flachberger (Österrike)

Nacra17

 1. Billy Besson & Noa Ancian (Frankrike)
 2. Mateo Majdalani & Eugenia Bosco (Argentina)
 3. Micah Wilkinson & Erica Dawson (Nya Zealand)

Women’s iQFoil

 1. Shahar Tibi (Israel)
 2. Sharon Kantor (Israel)
 3. Maya Morris (Israel)

Men’s iQFoil

 1. Adrien Mestre (Frankrike)
 2. Luuc Van Opzeeland (Nederländerna)
 3. Sam Sills (Storbritannien)

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00