AWA förvärvar domännamnsbolaget Dotkeeper

Sveriges största IP-byrå AWA (tidigare Awapatent) förvärvar domännamnsbolaget Dotkeeper för att ha ett kombinerat erbjudande inom det växande området varumärken, domännamn och digital IP.

AWA förvärvar domännamnsbolaget Dotkeeper 1
Sannah Westerlund (delägare, medgrundare och CMO, Dotkeeper), Hjalmar Antonsson (delägare, medgrundare och Vd, Dotkeeper), Marcus Glaad (delägare och Chief Sales Officer, Dotkeeper) och Magnus Hallin (Vd, AWA)

De två företagen har varit partners sedan 2016 och deras gemensamma erbjudande inom varumärken och domännamn har tagits emot väl av marknaden.

Båda företagen har tydligt fokus på kundernas affärer och strategi. Förvärvet görs i två steg; nu och om 3–5 år. Dotkeeper kommer att kvarstå som eget bolag och varumärke.

– Jag är verkligen glad över att vi genom detta förvärv kan fördjupa samarbetet med Dotkeeper. De är ett utmärkt tillskott till vårt erbjudande men även som kollegor. Tillsammans kommer vi att utveckla våra digitala tjänster och vår nya digitala kundplattform. Detta stärker vårt kunderbjudande på många sätt, säger Magnus Hallin, vd för AWA.

– Vi är väldigt stolta över denna affär. AWA är ett anrikt och mycket kompetent företag. Dotkeeper startades för att vi ville erbjuda marknadens bästa domäntjänst, och genom ett utökat samarbete med AWA kan vi ta detta ett steg längre och leverera ännu mera värde på ett bredare sätt. Vi kompletterar varandra perfekt, säger Hjalmar Antonsson, vd på Dotkeeper.

I samband med förvärvet blir Magnus Hallin styrelseordförande i Dotkeeper. I övrigt kvarstår Dotkeepers ledning och team som tidigare.