De vill förändra Uppsalas IT-Scen – skapar en knutpunkt för kvinnor i branschen
Hem Kvinnor på Kanalen De vill förändra Uppsalas IT-Scen – skapar en knutpunkt för kvinnor i branschen

De vill förändra Uppsalas IT-Scen – skapar en knutpunkt för kvinnor i branschen

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] För ett år sedan etablerade Consid sitt kvinnliga nätverk Q Rendezvous i Uppsala för att skapa en

mötes- och inspirationsplattform för kvinnor yrkessamma i IT-branschen.

De vill förändra Uppsalas IT-Scen - skapar en knutpunkt för kvinnor i branschen 2

 

Nu bjuder konsultföretaget in till ett öppet minge levent på Norrlands Nation för att ytterligare väcka uppmärksamhet åt IT-branschen. Niclas Hedenskog är VD för Consid i Uppsala och drivande i frågan om att jämställa IT-branschen.

 

I september 2017 etablerades Consid i Uppsala genom förvärvet av Imentum och konsultföretaget har sedan dess växt snabbt i staden. Niclas Hedenskog är VD för Consid i Uppsala och drivande i frågan om att jämställa IT-branschen.

Consid har bjudit in cirka 70 kvinnor yrkessamma i IT-branschen för en nätverkskväll på Norrlands Nation 25 september, där inspirationstalaren Lisbeth Chawes, utsedd till en av Nordens 50 mest inspirerande tech-kvinnor, är inbjuden att hålla ett peptalk i ämnet ”Leadership in a digital age”. Nu vänder sig Consid till de kvinnor i Uppsala som är intresserade av att veta mer om IT och digital kommunikation och välkomnar in till en kväll tillsammans med Q Rendezvous.

– Vi ser fram emot en givande kväll tillsammans med Uppsalas IT-profiler och andra intressanta kvinnor ur Uppsalas näringsliv. Vi tror att det sker något när man samlar öppensinnade individer på ett och samma ställe och genom inspirerande peptalks och nätverksmöjligheter öppnar upp för nya sammanhang som påverkar hur IT-scenen ser ut idag. Målet är att influera till en jämställd arbetsplats och det gör vi genom att hålla Q Rendezvous i framkant i Uppsala, säger nätverkets projektledare Johanna Björnsund.

Om du inte är där, så kan du läsa mer om eventet här på IT-Kanalen, ”Kvinnor på Kanalen”.

Fler artiklar Q Rendezvous: 

http://it-kanalen.se/q-rendezvous-bjod-in-till-lunch-pa-almedalsveckan/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>