Dell EMC lanserar nytt partnerprogram

Enkelt, förutsägbart och lönsamt program skapar nya möjligheter för tillväxt och lönsamhet.

Dell EMC lanserar idag sitt nya gemensamma partnerprogram, ombyggt från grundenamtidigt som det behåller det bästa från två av branschens ledande Dell EMC lanserar nytt partnerprogram 1partnerprogram. Programmet har tagits fram tillsammans med utvalda partners globalt, är programmets främsta mål att det ska vara enkelt, förutsägbart och lönsamt.

”Globala företag är i snabb förändring i takt med att fler och fler kunder förstår vikten av, och investerar i, digitalisering. Dell EMC och dess partners har en unik position för att hjälpa kunder genom denna utveckling”, säger John Byrne, President, Global Chanel, Dell EMC. ”Dell EMC skapar stora möjligheter för partners genom att tillhandahålla en branschledande portfölj av innovativa produkter, tjänster och lösningar, och nu även med Dell EMCs partnerprogram, som ger det stöd som partners behöver för att överträffa sig själva.”

Michael Collins, Senior Vice President, Channel på Dell EMC i EMEA lägger till: “Vi har utformat Dell EMCs partnerprogram så att det ska vara det bästa och mest lukrativa programmet i branschen. Vi ser till att erbjuda det våra partners efterfrågar och ger dem verktygen för att nå den lönsamhet och framgång som de vill ha – och förtjänar. Vi är ”all-in” med våra partners och har investerat mycket i att de ska bli framgångsrika.”

Programmet omfattar hela Dell EMCs partnerekosystem, inklusive lösningsleverantörer, molntjänsteleverantörer, strategiska underleverantörer, OEM-lösningar, systemintegratörer och distributörer.

Programnivåer och ny status för partners
De nya programnivåerna, som tagits fram för att lyfta Dell EMC Partners ytterligare gentemot konkurrenterna och skapa en tydlig trappa till högre nivåer, består av; Titanium, Platinum och Gold, samt ytterligare en ny statusnivå inom Titanium – Titanium Black.

Fördelarna för partners inkluderar generösa kick-backs med fokus på att lyfta fram lönsamma beteenden som att skapa nya affärer, merförsäljning av tjänster (inklusive konsulttjänster, utrullning, support och utbildning), deltagande i utbildningar och uppmuntran till att sälja hela produktportföljen.

Titanium Black Status kan enbart nås genom inbjudan – det är en nivå som är tänkt att lyfta fram och stärka det fåtal partners som linjerat sin verksamhet till fullo med Dell EMC.

Distribution är en nyckelfaktor för att hjälpa partners leverera mervärde åt sina kunder och det är ett område som Dell EMC investerar i för att växa inom. Distributionsprogrammet erbjuder en omfattande uppsättning förmåner som alla distributionspartner som är godkända av Dell EMC kommer att få tillgång till som ”Authorized Distributor”. Dell EMC planerar att konsolidera sina distributionspartners i det nya programmet, och knyta närmare band med globala nyckelaktörer. Dell EMC kommer också att behålla ett mindre antal lokala distributionspartners i varje land.

Dell EMC:s vision är att partners ska kunna nå ut till nya marknader och stärka sin ställning på de befintliga, och göra det som en förlängning av hela Dell EMC:s säljkår.

Tjänster
Partners kan bygga djupare relationer, skapa större kundnytta och öka lönsamheten när de kompletterar sitt eget erbjudande med Dell EMCs tjänster. Det nya programmet ger partners valmöjligheter kring hur de vill växa tillsammans med tjänsterna. Partners kan sälja Dell EMC Services för att tjäna in kick-backs och klättra till en ny partner-nivå, och de som erhåller Service Competencies inom konsult-tjänster, support och installation kan samleverera, eller stå som ensam leverantör av Dell EMC-tjänster.

En samlad portal för partners

För att förbättra partnerupplevelsen kommer det att skapas en samlad portal för Dell EMCs partnerprogram, anpassad för alla olika typer av partners. Portalen lanseras i slutet av februari.

Genom portalen kommer partners få tillgång till nödvändiga verktyg och resurser, bland annat:

  • Spårning av rebates och marknadsfonder
  • Försäljnings- och marknadsverktyg
  • Programguider och event-kit
  • Regionsspecifik information om fördelar och olika kravställningar
  • Vanliga frågor inom flera områden
  • Utbildning och kompetenser
  • Avtalsregistrering
  • Supportmaterial
  • Kostnads- och inköpsverktyg