Hem Produkt Nyheter Dells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, Coolare

Dells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, Coolare

Publicerat av: Redaktionen

Verkligt krävande användare som sitter med affärskritiska projekt har historiskt förlitat sig på stationära datorer för att säkerställa att de har tillräckligt med muskler för att få jobbet gjort.

Och förr i tiden, när ”jobb” var något man åkte till spelade det ingen större roll.

Dells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, Coolare 3Men, tiderna förändras och hur vi jobbar förändras. Oavsett om våra kunder jobbar med avancerad medicinsk forskning, kompilerar tunga kodsnuttar, redigerar nästa stora tv-serie eller CAD:ar hus och utomhusmiljöer så borde de inte behöva försaka prestanda för att få en portabel arbetsmaskin.

Idag presenterar vi den största uppdateringen av Dells bärbara arbetsstationer sedan vi lanserade den revolutionerande Dell Precision M3800 år 2013. Våra produkt- och utvecklingsteam har fortsatt att flytta gränserna för bärbara arbetsstationer och med vår nya portfölj är vi övertygade om att vi hittat kombination av rå kraft och förfinad design.

Vi har kombinerat de senaste processorerna och de vassaste grafikkorten med de allra senaste landvinningarna inom temperaturreglering i smidiga enheter som ger just det våra användare förväntar sig: Tung prestanda, oavsett var du befinner dig när du behöver den.

Våra minsta och tunnaste bärbara arbetsstationer heter Dell Precision 5550 och den helt nya Dell Precision 5750 med 15- respektive 17-tumsskärm med minimala skärmkanter med webbkameran placerad i skärmens överkant för bästa möjliga konferensupplevelse. Det större syskonet går dessutom att få med NVIDIA RTX Studio och grafikkort i Quadro RTX 3000-serien.

Men även våra allra mest kapabla bärbara arbetsstationer har blivit mindre och lättare än tidigare – nya Dell Precision 7550 och 7750 är utrustade med de senaste Intel Core, vPro och Xeon-processorerna, kombinerat med grafikkort upp till Quadro RTX 5000 och har fått nya uppåtriktade högtalare, teknik för att känna av omgivningen och nya skärmar med reducerat blått ljus. Det här är arbetshästar, perfekta för krävande uppgifter som exempelvis VR/AR-utveckling och komplex 3D-CAD eller avancerad film-redigering och datatunga beräkningar.

I den andra änden av skalan har vi nya Dell Precision 3550 och 3551 som erbjuder tillförlitlighet och prestanda i arbetsstationsklass men till ett pris som gör dem tillgängliga för fler. Dessa maskiner är perfekta för krävande användare med mindre grafikintensiva behov – exempelvis 2D CAD och tunga Excel-arbetsböcker.

Cool-faktorn – smart design ger svalare dator

Tunga arbetslaster och krävande applikationer innebär att datorn får arbeta hårdare, vilket genererar mer värme. Dells ingenjörer har ansträngt sig för att hitta nya vägar att få kontroll på värmeutvecklingen från snabba processorer och kraftfulla grafikkort i en mindre formfaktor. I de nya Precision-maskinerna används bland annat dubbla utsläppsfläktar för att snabbt få bort värmen i kombination med tunna kammare för uppsamling av varmluft sida vid sida med traditionella heat pipes. Dessutom har vi utrustat datorerna med avancerad mjukvara för att hantera värmeutvecklingen, isoleringsmaterialet Gore för att begränsa värmespridningen och ytor i såväl grafit som koppar för att få temperaturen under kontroll. Läs mer i detalj om Dells innovationer på området.

Ny utrymmessnål stationär arbetsstation

Vår breda produktportfölj gör det möjligt att skräddarsy en arbetsstation precis efter de egna behoven och efter den budget man har tillgänglig. Vi begränsar inte våra innovationer och vår utvecklingskraft till våra bärbara arbetsstationer, idag lanserar vi även nya uppdateringar av våra enklare stationära arbetsstationer. Bland dem finns en helt ny ultra-liten arbetsstation – Dell Precision 3240 Compact.

Den är speciellt framtagen för små utrymmen och användning när man behöver beräkningskapacitet allra längst ut i nätverkets ytterkanter. Med en innervolym på bara 2,3 liter klarar den utan problem av att exempelvis driva upp till 7 4K-skärmar med NVIDIA Quadro RTX 3000-grafik. Dell Precision 3240 Compact är perfekt för exempelvis skolor, fabriker, handel och den finansiella sektorn och lanseras under det tredje kvartalet i år.

Optimerade för just dina arbetslaster

Vi samarbetar med många mjukvaruleverantörer för att testa och optimera våra arbetsstationer så att de ger dig bästa möjliga användarupplevelse. Nya Dell Optimizer for Precision är också en del av våra nya arbetsstationer – den enda AI-baserade optimeringsmjukvaran som automatiskt finjusterar prestanda med hjälp av maskininlärning.

Vi är minst sagt stolta över våra nya produkter och ser fram emot att se dem i användning – Dell Precision-användare världen över ligger bakom allt från revolutionerande forskning till fantastiska visuella effekter i teknikens absoluta framkant.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>