Goodyear-däck har valts som originalutrustning för den nya helelektriska Jeep Avenger
Hem PRODUKT NYHETER Goodyear-däck har valts som originalutrustning för den nya Jeep Avenger

Goodyear-däck har valts som originalutrustning för den nya Jeep Avenger

Publicerat av: Redaktionen

Goodyear-däck har valts som originalutrustning (OE) av Jeep till den nya Avenger-modellen.

De godkända produkterna omfattar Goodyears sommardäck EfficientGrip Performance 2 och EfficientGrip 2 SUV. Däcken kompletterar fordonets avancerade köregenskaper.

Goodyears däck kommer att utrustas som standard på den efterlängtade Jeep Avenger, den första bilen från Jeep som lanseras i en helelektrisk variant. Utvecklingen faller i linje med Goodyears ”EV-redo”-strategi som framhäver företagets åtagande till att förse elbilar och framtidens hållbara transporter med innovativa däcklösningar. Jeep Avenger kommer även vara tillgänglig som bensinmodell för konsumenter på europeiska marknader.

Jeep Avenger, som lanserades kommersiellt i juni 2023, har redan blivit en stor snackis i bilbranschen. Genom att lansera en helelektrisk version har Jeeps åtagande till hållbar mobilitet, samt bilens enastående funktioner och framåtblickande design, gjort att ett Jeep-fordon för första gången någonsin har fått utmärkelsen ”European Car of the Year 2023”. Den prestigefyllda utmärkelsen betonar ytterligare Avengers exceptionella prestanda och befäster dess ställning som innovatör inom elbilssegmentet B-SUV.

Goodyear-däck har valts som originalutrustning för den nya helelektriska Jeep AvengerJeep Avenger kommer bland annat att utrustas med EfficientGrip Performance 2 och EfficientGrip 2 SUV från Goodyears sortiment av sommardäck. Dessa däckmodeller är konstruerade med innovativ teknologi som reducerar buller, optimerar rullmotståndet och förbättrar hållbarheten. Alla dessa egenskaper gör dem till det perfekta valet för elbilar. Goodyear har däckdimensioner som täcker samtliga av Avengers konfigurationer, och därmed är det ett givet val som matchar fordonets häpnadsväckande förmågor.

Goodyear EfficientGrip Performance 2 och EfficientGrip 2 SUV är båda sommardäck med flexibla slitbanor som reducerar mängden frakturer som bildas när man kör på tuffa väglag, och detta leder i sin tur till bättre hållfasthet. Efficient Grip Performance 2 ger dessutom minst 20 % längre körsträcka jämfört med den näst bästa konkurrenten som testats1, vilket innebär att däcket håller längre.

Hans Vrijsen, Managing Director Consumer OE, Goodyear EMEA sa så här: ”Vårt däcksortiment ger oss den unika möjligheten att väljas som leverantör för banbrytande Jeep Avenger, det första fordonet från Jeep som får en helelektrisk version. Våra däck är en perfekt komplettering till Avengers avancerade egenskaper och ett bevis på vår förmåga att leverera innovativa lösningar för elbilar. Tillsammans formar vi framtidens hållbara mobilitet.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00