Hem Produkt Nyheter Dynabook släpper ny laptop modell, deras lättaste bärbara dator hittills

Dynabook släpper ny laptop modell, deras lättaste bärbara dator hittills

Publicerat av: Redaktionen

Dynabooks senaste bärbara är lätt sm en fjäder, med intels senaste processorer under skalet .

Dynabook släpper ny laptop modell, deras lättaste bärbara dator hittills 3Idag lanserar Dynabook Portégé X30L-G, företagets hittills lättaste bärbara dator, med en bildskärm på 13,3 tum. Det är en fullspäckad företagsmaskin med tionde generationens Intelprocessorer. Trots den låga vikten på bara 870 gram, är den full av funktioner för förbättrad kommunikation, säkerhet och användarupplevelse. Portégé X30L-G uppfyller, och överträffar, Microsofts standard Modern Device som är måttstocken för moderna datorer.

Designmålet för Portégé X30L-G har varit att skapa den perfekta följeslagaren till den moderna användaren, både för kontoret och på resande fot. Chassit av magnesium främjar både mobilitet och slitstyrka då det är extremt lätt och samtidigt extra robust. Portégé X30L-G är utvecklad och byggd för att fungera i extrema miljöer enligt MIL-STD-810G. Maskinen har genomgått militärklassade fall-, extrema temperatur-, fukt- och dammtester för att demonstrera dess kapacitet att hantera dagens utmanande användningsområden.

Den reflexfria 13-tumsskärmen av typen IGZO FHD som tagits fram av Sharp bjuder på hög ljusstyrka och låg energiförbrukning jämfört med en LCD-skärm av standardtyp. En batterilivslängd på 14,5 timmar* i kombination med snabbladdning som ger fyra timmars batterilivslängd på bara 30 minuters laddning, innebär att användaren inte behöver tänka på att spara på batteriet på resande fot.

Låg vikt – tung prestanda

Trots sin ultralåga vikt och slimmade design kompromissas det inte med prestanda och användarupplevelse. Den senaste, tionde, generationen av Intels Core-processorer och ett brett utbud av SSD-lagringsalternativ, SATA, snabb PCIe-buss och Intels Optane-minne ger högre produktivitet. En läsare för Micro SD-kort ger ännu fler alternativ för lagring och snabbt DDR4-RAM innebär att Portégé X30L-G uppfyller dagens krav på prestanda.

– Lanseringen av Portégé X30L-G är ett bevis på vårt engagemang för att skapa moderna och hållbara arbetsverktyg. Våra ingenjörer lyckas packa in kraftfulla komponenter i allt mer kompakta enheter. Nästa generation av lättviktsenheter är här och vi är glada över att befinna oss längst fram i den tekniska utvecklingen, säger Damian Jaume, vd för Dynabook Europe GmbH.

Bättre anslutningar och bättre säkerhet

Enheten bjuder på ett stort urval av nätverks- och tillbehörsanslutningar. En USB C-port kan så väl användas för att ladda batteriet, som att ansluta bildskärmar och överföra data. Trots den slimmade designen finns också en HDMI-port i full storlek, en Gigabit LAN-port samt två USB 3.0-portar. Användare behöver inte släpa med sig adaptrar på resande fot.

En USB C-docka möjliggör enkel anslutning av tillbehör med ett klick och minimalt med kablar. För trådlöst nätverk finns stöd för Intels senaste modul för 802.11ax (WiFi 6) och Bluetooth 5.0 med WiFi-delning. Det, tillsammans med Gigabit-LAN-porten, ger högre prestanda och snabbare dataöverföring vilket bland annat innebär enklare och snabbare tillgång till resurser på kontorets nätverk.

Portégé X30L-G erbjuder hög säkerhet och enkel administration av säkerheten. Det ger skydd mot ständigt nya cyberattacker riktade mot systemprogram och hårdvara. Ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsare baserade på Windows Hello och Intel Authenticate säkrar åtkomst till känsliga data. Andra säkerhetsfunktioner av rang är Trusted Platform Module 2.0 och Dynabooks egenutvecklade BIOS som ger ytterligare skyddslager.

Portégé X30L-G finns tillgänglig från mitten av februari.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>