EcoDataCenter möjliggör High Performance Computing för AI-företaget DeepL
Hem NYHETERAI EcoDataCenter tecknar ett flerårigt avtal med AI-företaget DeepL

EcoDataCenter tecknar ett flerårigt avtal med AI-företaget DeepL

Publicerat av: Redaktionen

EcoDataCenter tecknar ett flerårigt avtal med DeepL, ett av världens ledande företag inom digital översättning som drivs av artificiell intelligens.

Avtalet omfattar inledningsvis 3 MW HPC-tjänster (High-Performance Computing) på EcoDataCenters huvudanläggning i Falun.

DeepL:s översättningstjänster drivs av AI, vilket kräver stora datamängder som kan skalas upp med kort varsel. Detta innebär att företaget har ett stort behov av den flexibilitet och skalbarhet som EcoDataCenter erbjuder. DeepL lokaliserar nu en stor del av sina beräkningsdata till EcoDataCenters huvudanläggning i Falun.

EcoDataCenter möjliggör High Performance Computing för AI-företaget DeepL– Vi är stolta över att DeepL har valt oss som leverantör av datacentertjänster. Det är ett erkännande för vår Main Site i Falun som visar att den är idealisk för HPC-kunder med mycket höga krav på hållbarhet samt kapacitet och skalbarhet. Vi ser fram emot att bidra till DeepLs framtida tillväxt, säger Anders Fryxell, försäljningschef på EcoDataCenter.

EcoDataCenters hållbarhetsprofil erbjuder sina kunder att minska koldioxidavtrycket från sina datacentertjänster, samtidigt som kunderna får möjlighet att snabbt expandera.

I takt med att AI och datatjänster kräver stora mängder datakonsumtion kommer hållbarhet inom IT att bli en allt viktigare faktor för företag.

– Branschens dynamiska karaktär innebär att förutsättningarna kan förändras snabbt. Vi behövde hitta en skalbar och hållbar datacenterpartner som kunde möjliggöra vår framtida tillväxt. EcoDataCenter var en perfekt matchning för oss, säger Jaroslaw Kutylowski, VD och grundare av DeepL.

– Den ökande efterfrågan på hållbara datacentertjänster gör att vi är väl positionerade med våra fantastiska anläggningar i Falun. Att få en snabbväxande HPC-kund med så höga krav som DeepL är ett viktigt steg på vår resa och ett bevis på att våra datacenter är redo för framtiden, avslutar Dan Andersson, VD för EcoDataCenter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00