Elmia satsar på trådlöst nätverk från Aruba
Hem LEVERANTÖRARUBA Elmia satsar på trådlöst nätverk från Aruba

Elmia satsar på trådlöst nätverk från Aruba

Publicerat av: Redaktionen

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, får i uppdrag att leverera nytt trådlöst nätverk till Elmia, en av Sveriges största mässanläggningar.

Elmia satsar på trådlöst nätverk från Aruba 1

Richard Schumacher, Sverigechef

Elmia vill genom att modernisera nätverket möta allt högre krav på uppkopplingen från besökare och utställare. Det blir också möjligt att satsa på nya mobila tjänster som underlättar och ger ett mervärde till mässbesöket.

När installationen genomförts kommer Elmias mässhallar ha ett nytt trådlöst nätverk med betydligt högre kapacitet än tidigare. Det kommer vara enkelt för besökare att få tillgång till nätverket, och det kommer finnas bandbredd för alla de 40 000 personer som kan finnas på plats samtidigt.   

”Det krävs väldigt mycket av utrustningen för att kunna ge en bra uppkoppling till så många på en så liten yta, särskilt som många besökare har med sig mer än en enhet per person och många utställare har väldigt avancerade behov”, säger Lars Persson, CIO på Elmia.

Elmia har dessutom inte bara mässhallar utan det ingår även en konferensanläggning och konserthallar.

”Med den senaste tekniken går det få bättre stabilitet och högre kapacitet, och dessutom finns det mycket vi kunnat utveckla i fråga om användarupplevelsen. Vi är mycket nöjda att vi får fortsätta vara med och utveckla Elmias nätverk”, säger Richard Schumacher, Sverigechef på 

Elmia satsar på trådlöst nätverk från Aruba 2

Lars Persson på Elmia

Säkerheten har också stärkts, och framöver kan Elmia även koppla på en rad extratjänster för besökarna och utställarna, som exempelvis navigation i hallarna och pushnyheter till besökarnas mobiler. Detta förenklas av att tekniken för sådana tjänster redan finns inbyggd i utrustningen som 

”Vi hade även tidigare ett nätverk från Aruba, och är nöjda med vårt samarbete med dem. Elmia har gjort en marknadsanalys där man konstaterat att Aruba är det bästa tekniska och ekonomiska alternativet för Elmias verksamhet. Det finns helt enkelt inte så många som klarar att hantera så här komplexa miljöer, dessutom med mycket hög kapacitet”, säger Lars Persson på Elmia.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00