Nokia och Red Hat i partnerskap kring nya telekomlösningar
Hem LEVERANTÖR Nokia och Red Hat i samarbete kring nya telekomlösningar

Nokia och Red Hat i samarbete kring nya telekomlösningar

Publicerat av: Redaktionen

Nokia och Red Hat, världens ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, samarbetar för att skapa en tät integration mellan Nokias kärnnätverksapplikationer och Red Hat OpenStack Platform och Red Hat OpenShift.

Nokia och Red Hat kommer som en del av samarbetet att stödja och utveckla befintliga Nokia Container Services (NCS)- och Nokia CloudBand Infrastructure Software (CBIS)-kunder samtidigt som de utvecklar en möjlighet för kunder att över tid migrera till Red Hats plattformar.

Nokia kommer dessutom att nyttja Red Hats infrastrukturplattformar för att möjliggöra snabbare utveckling och testning av Nokias kärnnätverksportfölj.

Nokias kunder kommer även fortsättningsvis att stödjas direkt av Nokia, medan Red Hat kommer att förse Nokia med pågående utveckling, tjänster och avancerad support för Nokia NCS och CBIS. Allt eftersom kundernas molnstrategier utvecklas kommer Red Hat och Nokia att stödja en smidig övergång för kunder som väljer att migrera till Red Hats plattformar. Dessutom kommer vissa från Nokias molninfrastrukturteam att gå över till Red Hat för att tillhandahålla fortsatt färdplansutveckling, distributionstjänster och support för Nokias räkning till sina kunder.

När tjänsteleverantörer utforskar möjligheterna med 5G, inklusive corenät, öppet RAN, multi-access edge computing (MEC), applikationsmodernisering och mer, kräver de ökad flexibilitet och alternativ för att distribuera applikationer och tjänster på den infrastruktur och den plats de väljer. Detta innebär att integration och interoperabilitet mellan ekosystem är avgörande. Samarbetet innebär:

  • Nokia och Red Hat i partnerskap kring nya telekomlösningarNokia kommer att använda Red Hat som sin primära molninfrastrukturplattform för att utveckla, testa och leverera Nokias kärnnätverksapplikationer.
  • Nokia kommer att fortsätta att stödja sina kärnnätverksapplikationer på Nokia NCS- och CBIS-plattformserbjudanden.
  • Nokias kärnnätverksapplikationer kommer att  vara tätt integrerade med Red Hat OpenStack Platform och Red Hat OpenShift, den ledande applikationsplattformen för hybrida moln som drivs av Kubernetes.
  • Nokia kommer att certifiera Nokias Cloud Native-kärnnätverksfunktioner (CNF) och virtualiserade nätverksfunktioner (VNF) på Red Hat OpenShift och Red Hat OpenStack Platform med kunders distributionsalternativ på bare metal-,  virtualiserade- och publika moln för telekominfrastruktur-erbjudanden, inklusive de från Amazon Web Services, Google, Microsoft, med flera.

Kunder med Nokias molninfrastrukturplattform kommer att ha full service och support från Red Hats ekosystem med öppen källkod, och tillgång till Red Hats transformativa 4G- och 5G-tekniker och användningsfall. Genom att kombinera Nokias 5G-expertis med Red Hats öppna hybridmolnvision kommer kunder att kunna transformera sin kärnnätverksinfrastruktur och applikationer till att vara helt molnbaserade och framtidssäkra med service och support från Red Hat när branschen accelererar till kanten.

Fran Heeran, Senior Vice President & General Manager för Core Networks, Cloud and Network Services, Nokia

”Detta samarbete påvisar ytterligare Nokias moln- och nätverkstjänsters fortsatta momentum för att återbalansera sin portfölj. Det kommer att tillåta oss att förse våra kunder med våra bästa kärnnätsverksapplikationer, tillsammans med klassens bästa molninfrastruktur från Red Hat, en global ledare inom infrastrukturteknologi med öppen källkod.”

Darrell Jordan-Smith, Senior Vice President, Telecommunications, Media and Entertainment & Edge, Red Hat

”Red Hat erkänner den explosiva effekten av 5G – inte bara för tjänsteleverantörer, utan inom alla branscher –  och att den mest spännande utvecklingen är den som nu kommer att ske. 5G revolutionerar hur företag och människor interagerar med utvecklingen av nästa generations applikationer, tjänster och användningsområden. Nokia kommer som en del av partnerskapet erbjuda vår cloud native-infrastruktur tillsammans med deras kärnnätverksapplikationer, så att tjänsteleverantörer kan dra nytta av 5G-möjligheten genom att distribuera sina 5G-nätverk med Red Hat OpenStack Platform och Red Hat OpenShift.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00