Nytt ramverk för att undvika leverantörsinlåsning när verksamheter blir AI-drivna
Hem NYHETERAI Ett nytt ramverk för att undvika leverantörsinlåsning när verksamheter blir AI-drivna

Ett nytt ramverk för att undvika leverantörsinlåsning när verksamheter blir AI-drivna

Publicerat av: Redaktionen

Mattermost ger nu företag och verksamheter ett ramverk för att dra nytta av AI-revolutionen samtidigt som de behåller kontrollen över sina data.

OpenOps kan hjälpa de som vill använda AI för att analysera och dra slutsatser av sina egna data – utan att bli beroende av olika teknikleverantörer.

Ramverket OpenOps gör att utvecklare och verksamheter själva kan implementera och hosta en ”sandbox”, det vill säga en miljö där man med full kontroll kan utvärdera möjligheter och risker med olika AI-modeller. Systemet kan köras helt offline samtidigt som den använder egen-hostade AI av typen large language models (LLM) som finns på Hugging Face, till exempel Falcon LLM och GPT4All. Systemet kan också anslutas till leverantörshostade modeller som Azure AI, OpenAI ChatGPT och Anthropic Claude.

Utvärderar AI:s nytta för verksamheter
OpenOps är ett ramverk i öppen källkod och göra det möjligt att utvärdera olika möjliga användningsområden för AI som är intressanta för företag och myndigheter. Dessa AI-modeller kan användas för att ge ökad effektivitet genom att påskynda arbetsflöden och leda till snabbare processer och beslut.

Nytt ramverk för att undvika leverantörsinlåsning när verksamheter blir AI-drivna

Ian Tien

“Varje verksamhet accelererar nu sin AI-användning och tävlar om att bli först med att öka sin effektivitet och få fördelar gentemot konkurrenterna,” säger Ian Tien, vd för Mattermost. “Vi har skapat OpenOps för att hjälpa olika verksamheter att utvärdera och snabbt hitta potentiella användningsområden för AI som kan förbättra deras interna arbetsflöden.”

Allt fler ser att det finns en rad olika AI-modeller som är intressanta för deras verksamhet. Tyvärr är det svårt att använda många av dessa AI utan att dela sin data med leverantörerna.

Samtidigt finns det en ökad reglering på området och en risk för dataläckor, vilket gör att verksamheter vill behålla kontrollen över sina egna data och immateriella tillgångar.

”Vi vill att AI-verktygen ska kontrolleras av verksamheterna själva. Det kan vi bara göra i en plattform som bygger på öppen källkod. Därför vill vi nu visa hur detta blir möjligt i praktiken, genom att vi släpper ett ramverk för hur verksamheter kan använda och experimentera med den AI-modell man vill på det sätt man vill. På så sätt hjälper vi dem få maximal nytta av AI-revolutionen”, säger Ian Tien, vd för Mattermost.

Fyra steg till OpenOps
Ramverket för OpenOps rekommenderar verksamheter att följa fyra olika steg för att utveckla AI-användningen:
1. Sätt upp en egen-hostad ”sandbox”
2. Säkerställ kontroll över data med olika AI-modeller
3. Undersök säkerhet och regelefterlevnad för AI-modellerna
4. Låt användare testa lösningarna

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00