EVEN Electric och Microsoft Sverige ingår avtal med avsikt att revolutionera försäljningen av eldrivna fordon
Hem NyheterMolntjänsterMicrosoft EVEN Electric och Microsoft Sverige ingår avtal med avsikt att revolutionera försäljningen av eldrivna fordon

EVEN Electric och Microsoft Sverige ingår avtal med avsikt att revolutionera försäljningen av eldrivna fordon

Publicerat av: Redaktionen

Likt många andra har det lilla isländska företaget, EVEN Electric, en vision om en bensin- och dieselfri bilindustri.

Dagens bilmarknad är uppbyggd på försäljning av bilar med fossila bränslen och fungerar inte för den modernare elbilen enligt EVENs VD, Gisli Gislason.EVEN Electric och Microsoft Sverige ingår avtal med avsikt att revolutionera försäljningen av eldrivna fordon 2
– Jorden är vårt hem som vi måste ta hand om. En del av detta görs genom att byta till el-fordon. Problemet är att om du idag går in hos en bilförsäljare kommer de flesta handlarna försöka sälja dig en bil driven av fossila bränslen. De förlorar intäkter på att sälja dig en elbil. Eftersom det är så få rörliga delar i en elbil, och i stort sett inget som går sönder, kommer tillverkarna och återförsäljarna gå miste om pengar på merförsäljningen av reservdelar under bilens levnadstid. Vi vill utmana bilmarknaden genom att titta på nya och bättre sätt att hjälpa biltillverkarna att sälja sina elbilar och även hitta en partner som kan hjälpa oss att bygga den tekniska lösningen, berättar Gisli Gislason.
EVEN är ett företag som grundades på Island av entusiastiska elbilsägare och miljövänner med lång erfarenhet från elbilsindustrin. En småskalig testperiod på Island gav EVEN värdefulla insikter och man insåg flera utmaningar med elbilsförsäljningen. Idén om en modern handelsplats växte i takt med att marknaden för elbilar mognade. Efter testperioden började EVEN leta efter en partner som hade möjlighet att förverkliga idén. Idag skriver EVEN Electric på avtalet med Microsoft med avsikt att lansera handelsplattformen under 2018.
– EVEN har en fantastisk idé med stor potential att revolutionera elbilsmarknaden. Med vår expertis och tekniska kompetens skapar vi tillsammans nya möjligheter och en unik upplevelse som inte bara sätter rätt förutsättningar för en effektivare elbilsmarknad utan också bidrar till ett mer hållbart samhälle. Vi går stolta in i det här samarbetet med höga ambitioner att påverka tillgänglighet och konkurrenskraft för elbilar globalt, säger Niklas Johnsson, chef för Microsoft Services i Sverige.
EVEN är en ny smart handelsplattform som ska förändra hur vi hittar och konsumerar elbilar. EVEN kombinerar styrkan i en modern prisjämförelsesajt med den senaste tekniken inom artificiell intelligens för att effektiv matcha behov med tillgång av produkter och tjänster kopplade till elbilar. EVEN kommer dessutom skapa en fysisk distributionskanal via plattformen genom att erbjuda elbilstillverkare lokaler där de kan visa sina produkter i showrooms och pop-up-butiker på attraktiva adresser runt om i världen.
– För att detta projekt ska lyckas behöver vi inte bara göra det lättare för konsumenterna att hitta rätt – vi behöver även göra det attraktivt och enkelt för distributörer och tillverkare att hitta köpare till sina bilar, avslutar Gisli.
Samarbetet med Microsoft Services i Sverige bygger på en molnbaserad lösning där Microsoft Cloud, Azure App Services, Dynamics 365 och Microsoft Cognitive Services står i centrum. Lösningen är designad för att enkelt kunna integreras med andra tjänster och plattformar.
– Samarbetet med EVEN är ett bra exempel på hur en idé snabbt och effektivt kan förverkligas och lanseras globalt. I Norden har vi en stark start-up-scen som tar fram världsledande idéer och lösningar. Tillsammans med Microsofts erfarenhet och expertis kan vi snabbt förverkliga idéer och lansera dem globalt, avslutar Niklas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>