Excanto ny helhetsleverantör av IT till eWork

Excanto har valts av eWork som ny helhetsleverantör av IT-outsourcing.

Excanto ny helhetsleverantör av IT till eWork 1
Excantos VD Marcus Lindstedt

Excanto ska leverera funktionstjänster inom ett flertal områden, central är dock tjänsten Excanto eDesktop som ger eWorks 340 medarbetare en säker virtuell PC, som kan nås från vilken dator, surfplatta eller mobiltelefon som helst.

IT-tjänsteföretaget Excanto har valts av konsultleverantören eWork som ny helhetsleverantör av IT-outsourcing.

Avtalet är på fem år och innebär att Excanto ska leverera ett helhetsåtagande med funktionstjänster omfattande bland annat infrastrukturtjänster inom nätverk och datacenter, molntjänster, användarsupport, samt ett flertal arbetsplatstjänster. Inom området arbetsplats är molntjänsten Excanto eDesktop en viktig del av leveransen. Tjänsten ger eWorks 340 medarbetare en säker virtuell PC, som kan nås från vilken dator, surfplatta eller mobiltelefon som helst. De kan arbeta på sin PC oavsett om de är uppkopplade eller ej.

– Vi valde Excanto som leverantör för både deras moderna och kostnadseffektiva IT-infrastrukturtjänster och för kombinationen av arbetsplatstjänster och virtuell PC. Excantos eDesktop passar vår molnstrategi och gör att vi kan arbeta med många olika fysiska klienter och stor geografisk spridning, säger Jesper Hendrikssen, CDO på eWork. Det gör att vi blir mer effektiva och kan leverera snabbare till våra kunder.

Excanto har sedan tidigare andra börsnoterade bolag som kunder, exempelvis Kungsleden och Vasakronan. Detta var också en bidragande orsak till att valet av leverantör föll på just Excanto.

– Excantos erfarenhet av växande bolag och molntjänster är något som vi ser positivt på, fortsätter Jesper. IT är en central del av verksamheten och för att vi skall kunna vara snabba och flexibla mot våra kunder är det viktigt att ha en leverantör och samarbetspartner som kan ge oss flexibla tjänster men som även kan stå för stabilitet och säkerhet.

Avtalet med eWork visar på Excantos styrka som helhetsleverantör av IT- och molntjänster samtidigt som de kan visa på spetskompetens rörande virtuella PC.

– Vi är självklart glada och stolta över att eWork valde oss som sin helhetsleverantör, säger Excantos VD Marcus Lindstedt. eWork är ett snabbväxande företag som förändrar sin bransch och som är väldigt professionella i sin beställarroll. Vi passar bra ihop och ser fram mot ett långt och positivt samarbete. Affären är också ett exempel på att det är molnet som driver konsultbranschen just nu. Vår virtuella PC har framtiden för sig.