Flashlagrare satsar på molntjänster
Hem REPORTAGE Flashlagrare satsar på molntjänster

Flashlagrare satsar på molntjänster

Publicerat av: Redaktionen

Lagring på flashenheter i stället för roterande, mekaniska diskar har varit säljargumentet för en rad uppstickare under senare år.

Flashlagrare satsar på molntjänster 1

Tintris Product Marketing Manager Lei Yang

Men nu när även traditionella aktörer som EMC och HP gått i samma riktning gäller det för uppstickarna att bredda sitt utbud. Bland dessa märks Tintri som börsintroduceras i somras och nu ska satsa stort på molntjänster.
I ett samtal med IT-kanalen säger Tintris produktmarknadschef Lei Yang att företaget under senare tid genomgått en större förvandling.

– Vi har genomgått en förändring från att vara ett renodlat lagringsföretag till att bli mer molnorienterade och nu inleder vi dessutom en större satsning på företagsinterna molntjänster.

Det innebär att kunderna nu kan erbjudas det bästa av båda världar. Övergången till molnet innebär även att kunderna får bättre kontroll när det gäller sådant som regelefterlevnad och säkerhet.
Den nya satsningen går under namnet Tintri Connect som bygger på en skalbar arkitektur. Här talas det om möjligheten att hantera datamängder på hela 40 PB fördelade på 480 000 virtuella maskiner i ett och samma system.
Nu i dagarna lanserar företaget en större uppgradering av Tintri Cloud Connector där man både ska omfamna Amazon Web Services och IBM Cloud Object Storage.
Lei Yang förklarar att man därmed ger kunderna möjlighet att integrera egna, Tintribaserade lagringsenheter med de publika tjänster som AWS och IBM erbjuder.

– Nu kan kunderna enkelt skapa hybrida molntjänster och får det bästa från båda världar.
Som exempel på hur det kan fungera nämner Lei Yang möjligheten att använda Amazons publika molntjänst för arkivering och katastrofåterställning av affärskritisk data där man sedan även kan återställa data till Tintri Enterprise Cloud. Det sker via Tintri Cloud Connector som har inbyggda funktioner för komprimering och deduplicering.

I den nya satsningen ingår även ett antal nya verktyg för dataanalyser som går under namnet Tintri Analytics with Compute Analytics.
– Sedan tidigare har vi funktioner för maskininlärning i våra system men det nya nu är en satsning på mer förutsägande funktioner där systemet alltså kan analysera data på ett djupare plan och identifiera både problem och möjligheter genom att hålla koll på allt som skett i systemet tre år bakåt i tiden, säger Lei Yang.
Tintris nya analysverktyg bygger på både Apache Spark, Elasticsearch och algoritmer för maskininlärning där Tintri uppger att man kan analysera data på en miljon virtuella maskiner för att identifiera databehoven 18 månader fram i tiden.

Tintri etablerade 2008 men det skulle dröja till 2014 innan man öppnade sitt svenska kontor. Här sitter bland andra Peter Eriksson som är systemingenjör med ansvar för norra Europa.

– Vi har ungefär 20 kunder i Sverige just nu och stadigt växande, säger han.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00