Haninge kommuns får nu en ny IT-partner
Hem LEVERANTÖR Haninge kommuns får nu en ny IT-partner

Haninge kommuns får nu en ny IT-partner

Publicerat av: Redaktionen

Haninge kommun väljer i en upphandling Nordlo som leverantör för bland annat IT-plattform, digital arbetsplats och IT-säkerhet, vilket är nödvändiga funktioner för att kommunens digitala ekosystem ska fungera.

I och med avtalet, som sträcker sig upp till nio år, fortsätter Nordlo att växa som en stor leverantör av IT-infrastruktur till offentlig verksamhet.

– Vi är stolta över förtroendet från Haninge kommun, detta är en viktig affär för Nordlo och stärker oss ytterligare mot kommunsidan, där vi redan har flera nöjda kunder. Det är komplexa verksamheter, med allt från skola, vård och omsorg och kommunal förvaltning, och där Nordlo har mångårig erfarenhet och kan erbjuda spetskompetens, säger Bengt-Göran Kangas, affärsområdeschef Nordlo National.

Nordlo vinner upphandlingen med Haninge kommun i konkurrens med flera andra stora aktörer och fortsätter därmed växa inom både offentlig och privat verksamhet. Avtalet samlar vad Haninge kommun kallar för Teknisk plattform och Digital arbetsplats, samt även tjänster för IT-säkerhet med bland annat Security Operations Center (SOC).

Haninge kommuns får nu en ny IT-partner

Bengt-Göran Kangas Magnus Strömberg

– Inom IT är allt viktigt, men just dessa områden är nödvändiga för att hela Haninges digitala ekosystem ska fungera. Vi sökte en långsiktig partner som är både snabbrörlig, proaktiv och strategisk, som erbjuder oss ’best practice’ där vi inte behöver ställa detaljerade krav, säger Magnus Strömberg, IT-chef på Haninge kommun.

Teknisk plattform innefattar bland annat lagring, databas- och applikationsdrift, samt identitets- och åtkomsttjänster.

Digital arbetsplats inkluderar arbetsplatstjänster och support för kommunens samtliga verksamheter. Totalt omfattas cirka 5 000 kommunanställda och 6 500 elever.

– Vad som gjorde att Nordlo stack ut i upphandlingen var just deras fokus på nöjda kunder. Vi genomför många upphandlingar och vet att nyckeln till ett framgångsrikt samarbete är en bra relation.

Magnus Strömberg på Haninge kommun har målsättningen att skapa en modern och digital kommun.

– IT är nyckeln till att utveckla och effektivisera våra verksamheter. Vi tror Nordlo är helt rätt partner som kan hjälpa oss öka digitaliseringsgraden och hitta fler innovativa lösningar, säger Magnus Strömberg, IT-chef på Haninge kommun.

– Vi uppskattar förtroendet från Haninge kommun. Nordlo har de senaste åren växt till att bli en av Sveriges största leverantörer av IT-infrastruktur, IT-arbetsplats och IT-säkerhet som tjänst till privat och offentlig verksamhet, säger Bengt-Göran Kangas, affärsområdeschef Nordlo National.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00