Hem NyheterEfter Jobbet Här är de hetaste vintrenderna 2021

Här är de hetaste vintrenderna 2021

Publicerat av: Redaktionen

Ännu ett år har passerat och tiden till att sätta sig in i vad året framför oss har att erbjuda är kommen.

Här är de hetaste vintrenderna 2021 3The Wine Company har i samband med att 2021 gjort entré spanat in vinvärlden och de trender som förväntas stå i centrum. Baserat på det slutgiltiga resultatet av den research som genomförts så listar nu vinaktörens expert Christelle Rickert de vintrender som spås bli årets allra hetaste snackisar. Vi står inför ett nytt spännande vinår som kommer att kretsa både kring nya såväl som gamla, återkommande trender. Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden. Bland annat en utökad dryckesvariation och ett växande-intresse för vinets tillverkning, innehåll och historia.

–Vi ser ett ökat intresse för ursprung, historia och minimala mängder tillsatser. Det finns dessutom ett större intresse för att få till den perfekta kombinationen av vin och tillbehör. Allt fler efterfrågar variation och är mer öppensinnade när det kommer till att våga testa nya vinsorter. Förhoppningsvis kan den här trendspaningen fungera som inspiration till dem som vill fortsätta utforska vinvärlden under det nya året, säger Christelle Rickert, produkt och marknadschef på The Wine Company.

The Wine Company listar de fem hetaste vintrenderna 2021:
1. Less (chemicals) is more
Konsumenternas intresse för ekologiska viner är en jämt och ständigt stigande trend som inte kommer
att avta under 2021. Snarare tvärtom. Naturvin och ekologiskt vin som har en grönare produktion med
minimala mängder onaturliga ämnen är vad som önskas av allt fler vinentusiaster. Den ökade
efterfrågan av ekologiskt producerade viner går hand i hand med en ökad medvetenhet om vad
drycken i glaset innehåller.

2. ”Knowledge is power”
Medvetna konsumtionsval är någonting som vi redan under det senaste året sett ett ökat intresse för. Vi
vill vara mer öppensinnade och kunniga om de viner vi dricker och dess innehåll. Den ökade
medvetenheten bland konsumenter spås utvecklas ännu mer under 2021. Vi ser nu även ett ökat
intresse för historien bakom vinet i glaset, skillnader mellan olika vinregioner och en ökad kunskap vad
gäller val av vin kontra tillbehör och tillfälle.

3. Handla vin online – trenden som är här för att stanna
Att enkelt kunna klicka hem och få sin beställning levererad till dörren är onekligen smidigt i grund och botten. I dessa tider är valet att handla online dock inte bara enkelt utan även både smart och viktigt. För vissa är det kanske till och med det enda alternativet. Onlinehandeln har till följd av det förändrade läget i samhället blivit ett mer självklart val än någonsin. Ett trendande tillvägagångsätt som med tiden vuxit- och kommer att fortsätta växa sig allt större.

4. Orange is the new red
Orangevinet. Ett mörkare vitt vin vars tillverkningsprocess påminner om tillvägagångsättet vid framställandet av röda viner. Vinet utvinns av gröna druvor vars skal sitter kvar under tillverkningsprocessen. Jäsningen sker normalt sett i varierande former av lerkärl som förvaras i källare eller underjord för att bibehålla den svalare temperaturen. Orangevinet innehåller minder, och i vissa fall inga tillsatser alls, likt naturliga viner. Oxidativa toner och gammeldags tillverkningsmetoder – två egenskaper som båda kännetecknar orangevinet, och som var för sig även spås bli centrala snackisar under 2021.

5. Vidgade vyer och bredare variation
I takt med ett ökat intresse för att lära känna vinet vi dricker på djupet så vill allt fler också vidga sina vyer och variera innehållet i glaset. Vi strävar allt mer efter olikheter snarare än likheter i de viner vi väljer. Konsumenter är mer öppensinnade och vill bli överraskade av nya spännande smaker och olika druvsorter. Även det konstant stigande intresset för de alkoholfria alternativen går spikrakt uppåt och tros inte heller avta under det kommande året.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>