HCL Technologies firar 10 framgångsrika år i Norden

HCL Technologies (HCL), ett ledande globalt teknologiföretag, firar nu 10 år sedan etableringen i Norden.

HCL Technologies firar 10 framgångsrika år i Norden 1Etablerigen inleddes med företagets nordiska huvudkontor i Stockholm 2008. Under åren i regionen har företaget uppnått stora framgångar och Norden är nu HCL:s största marknad i hela Europa. Företaget har fler än 1600 anställda i Norden, inklusive människor från 31 olika länder och arbetar med 55 kunder, vilka HCL hjälper med storskaliga förändringsprojekt. Bland kunderna finns fyra av de sex nordiska bolag som återfinns på listan över världens största bolag – Fortune Global 500. Samtidigt som HCL gläds åt framgångarna, ser företaget framåt med stor tillförsikt och beslutsamhet att fortsätta hjälpa nordiska kunder att driva på innovation och tillväxt. I samband med 10-årsfirandet öppnar HCL dessutom ett nytt kontor i centrala Stockholm. Kontoret fungerar som HCL:s nordiska huvudkontor.

– Vi känner stor ödmjukhet inför den framgång som vi har lyckats uppnå tillsammans med kunder, anställda och partners i Norden, säger Pankaj Tagra, EVP Nordic and DACH Head på HCL Technologies. HCL:s starka position i regionen är ett resultat av ett starkt fokus på de anställda, kundnöjdhet och strategiska investeringar i storskaliga digitala lösningar, kompetens, karriärmöjligheter, affärer och den lokala ekonomin. I kölvattnet av de långsiktiga strategiska investeringarna har Norden vuxit fram till en region som driver HCL:s tillväxt på ett betydande sätt.

Sedan 2008 har HCL hjälpt nordiska verksamheter i sina digitaliseringsresor och gjort det möjligt för dem att förbättra sin effektivitet. Genom strategiska investeringar med kunder och partners hjälper HCL företag att omdefiniera och modernisera sina verksamheter i linje med de möjligheter och utmaningar som den digitala världen medför, inte minst via design thinking, cybersäkerhet, molnrelaterade tjänster och införande av nya teknologier som blockchain och artificiell intelligens.

Några av de milstolpar som HCL uppnått under sina tio år i regionen är:

  • Framgångsrika storskaliga projekt med de tre största företagen i Norden samt med varumärken som Nokia, Vestas, Electrolux, DNB, Statkraft och Husqvarna.
  • HCL:s största affär och största partnerskap, tillika ett av det största i branschen, i och med affären och partnerskapet med Volvo.
    • Investeringar i 12 leveransscentra i regionen, vilka är knytpunkter för forskning och utveckling av de senaste teknologierna.
    • Fina utmärkelser från samhället, partners och kunder, till exempel: Key to the Heart of Gothenburg Award år 2017, som ett resultat av att HCL:s satsning i Göteborg utsågs företaget till ett av de mest betydelsefulla bland de internationella satsningarna i staden, IBM Sweden Partner of the Year Award 2017 för framgångsrikt partnerskap kring shared services stordatortjänster och SAP Nordic Quality Awards 2018 Gold Winner i kategorin business transformation, för HCL:s tjänster kring Vestas SAP-initiativ.
    • Partner till Volvo Ocean Race 2017-2018, inklusive infrastruktureleverantör för race villages över 12 hamnar världen över där HCL levererade den teknik som möjliggjorde högklassiga upplevelser för de mer än 1,5 miljarder människor som tog del av tävlingen.
    • Samarrangemang och sponsring av Yoga-event i Oslo, Stockholm och Göteborg i samband med firandet av den internationella Yoga-dagen – tillsammans med den indiska ambassaden.

Mikael Damberg, Närings- och Innovationsminister i Sverige säger:

–  Jag är glad över att se att globala teknologiföretag investerar och växer i Stockholm och jag hoppas att HCL kommer att fortsätta sin framgångsrika resa i Norden. Sverige rankas som ett av de mest innovativa länderna i världen och för att vi ska lyckas behålla den positionen behöver vi attrahera fler internationella företag och den kompetens som de har.

–  Vi är glada att HCL öppnar ett nytt kontor i Stockholm, säger Anna Gissler, tf. VD på Stockholm Business Region. HCL har tillfört mycket till regionen, inklusive arbetstillfällen och nya lelveranscentra och de är nu en del av vårt samhälle.

Jan Horsager, Research Director på IDC Nordic, säger:

– Jag vill gratulera HCL till att de etablerat en så stark närvaro i Norden under de senaste 10 åren. Tillväxten är ett resultat av företagets lokala satsningar, investeringar i sina anställda, kundfokus och affärsmodell. Jag önskar HCL all lycka med sin flexibla affärsstrategi och att de uppnår fortsatta framgångar i sitt arbete med att hjälpa nordiska företag i sitt digitala förändringsarbete.

HCL:s momentum i Norden bidrar i betydande utsträckning till företagets verksamhet i Europa. HCL har 10,000 anställda och fler än 200 kunder i Europa.