Aruba introducerar nya accesspunkter och AI-baserad programvara
Hem LEVERANTÖRARUBA Aruba introducerar nya accesspunkter och AI-baserad programvara

Aruba introducerar nya accesspunkter och AI-baserad programvara

Publicerat av: Redaktionen

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, introducerar en ny produktlinje med 802.11ax (Wi-Fi 6)-accesspunkter och tillhörande switcher.

Aruba introducerar nya accesspunkter och AI-baserad programvara 2Dessutom lanseras en matchande programvara som använder artificiell intelligens (AI). Produkterna är tänkta att öka prestanda och göra det enklare att installera driftsäkra nätverk som klarar dagens exceptionellt höga digitala krav och kan hantera IoT.

Aruba (NYSE: HPE) lanserar alltså nya trådlösa accesspunkter som stödjer den senaste Wifi-standarden. Produkterna är de första som certifierats enligt Wi-Fi Alliance (WFA) för nya WPA3 och säkerhetsstandarden Enhanced Open, vilket gör att de har en starkare kryptering och enklare säkerhetskonfiguration för IoT-enheter.

Aruba är även den första wifi-leverantören som integrerar både Bluetooth 5 och ZigBee-funktionalitet i sina accesspunkter. Detta ger nya möjligheter för IoT-produkter inom bland annat smarta lås och elektroniska hylletiketter. Bluetooth 5 ger också en inomhuspositionering som knyts till användarna och som gör det möjligt att individanpassa olika tjänster.

En annan nyhet är Aruba Intelligent Power Monitoring, som styr elförsörjningen hos accesspunkterna och kan reducera elförbrukningen på de tider de inte används. Det går även att kombinera produkten med en redan existerande PoE switch-lösning. Intelligent Power Monitoring levereras tillsammans med Aruba Operating System (AOS) 8, och NetInsight Green AP, en del av Arubas AI-baserade analyslösning.

Verksamheter förväntar sig idag allt fler digitala funktioner för sina anställda och kunder. Det handlar om allt från positionsbaserade tjänster till digitala vårdtjänster. Mycket av nätverkens styrka ska läggas i det som kallas ”the edge”, alltså där nätverket möter IoT på gränsen av nätverket. Det är här som Arubas nya produkter kan göra en verklig skillnad. De som nu introduceras är:

·Aruba 510 Series, IoT-anpassade accesspunkter med 802.11ax, hög säkerhetsnivå, AI-baserad RF-optimering, intelligent elförsörjningsövervakning och med ZigBee och Bluetooth 5.

· Aruba 2930M, accesswitchar med stöd för 802.3bt-standarden som ger högre PoE (upp till 60 watt per port), ett krav för en del high-end 802.11ax-accesspunkter.

·Green AP, en ny branschunik funktion i NetInsight, Arubas AI-baserade analyslösning. Denna ger automatiskt instruktioner till accesspunkter att förbruka mindre ström när det inte finns några anslutna användarenheter.

En effektiv AI-lösning konstrueras med hjälp av kunskap om området och en stor mängd historiska data som kan användas som utgångspunkt för algoritmerna.

På så sätt går det att skapa en välfungerande nätverksautomatisering, och tidigare erfarenheter från verkligheten gör att det går att se till att lösningen verkligen går att lita på. Här har Aruba en fördel på marknaden i och med att företaget har 16 års erfarenhet av wifi och kan bygga in kunskapen från några av världens största nätverk i sina AI-algoritmer.

De nya accesspunkterna i 510 Series arbetar tillsammans med Aruba NetInsight med att övervaka och hitta problem i nätverket. Den ger även rekommendationer och implementerar dem utan manuell handpåläggning.

Arubas 510 series är branschens första accesspunkter med 802.11ax och stöd för ZigBee och Bluetooth 5. Att ha alla dess tre trådlösa tekniker i samma acccesspunkt gör att Aruba kan stödja 74% av alla IoT-enheter. Det innebär också att kunder kan minska kostnaderna genom att inte behöva ha ett separat ZigBee-nätverk.

Accesspunkter med 802.11ax använder mer trafik och hanterar fler enheter, vilket gör att de också förbrukar mer el. För att minska kostnaderna introduceras Green AP, som en del av NetInsight. Green AP kan reducera elförbrukningen med upp till 72% genom att automatiskt sätta på och stänga av accesspunkter beroende på om de används.

Arubas Intelligent Power Monitoring (IPM), som ingår i AOS 8, mäter elförbrukningen och anpassar den dynamiskt, genom att det går att ställa in hur stor förbrukningen får vara och genom att prioritera vilka funktioner som kan stängas av när elförbrukningen är för stor. Lösningen minskar automatiskt elförbrukningen till dess den håller sig inom budget.

Aruba är den första nätverksleverantören som släpper produkter som är certifierade enligt WPA3 och Enhanced Open med Wi-Fi Alliance. Detta stöd gör att de nya accesspunkterna med 11ax kan ge en ökad säkerhet, bland annat genom att WPA3 förenklar säkerhetsfunktionerna och ger mer robust autenticering samt starkare kryptering. Enhanced Open kompletterar detta genom att stärka dataintegritet och samtidigt förenkla användningen av publika nätverk där användarautenticering inte används, som i caféer och på flygplatser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00