Hem Nyheter HMD Global garanterar konsumenterna de senaste uppdateringarna till alla sina smarta Nokia-telefoner

HMD Global garanterar konsumenterna de senaste uppdateringarna till alla sina smarta Nokia-telefoner

Publicerat av: Redaktionen

HMD Global är fortfarande den smartphone-tillverkare som är snabbast  på att uppdatera smartphones med nya Android-versioner.

HMD Global garanterar konsumenterna de senaste uppdateringarna till alla sina smarta Nokia-telefoner 3Nu kan alla Android 10-redo Nokia-telefoner på marknaden uppdateras till Android 10, och Android 11 är på väg till Nokia-telefoner inom alla prisklasser.

HMD Global, den finska telefontillverkaren bakom smarta Nokia-telefoner, går fortfarande i täten när det kommer till att hålla sina smarta mobiler uppdaterade med de senaste versionerna av Android. Totalt har HMD Global skickat ut över 1 000 uppdateringar sedan 2017 till Nokia-telefoner, för att ge användarna de senaste säkerhetsuppdateringarna och funktionerna.

Enligt analysföretaget Counterpoint är Nokia den tillverkare som leder, både vad gäller säkerhetsuppdateringar och funktionsuppdateringar till sina enheter, och 94 procent av alla Nokia-telefoner har uppdaterats till den senaste versionen av Android inom ett år från att mjukvaran släpptes. Denna vecka är utrullningen av Android 10 helt färdig, då Nokia 3.1 och 5.1 precis fått Android 10.

”Uppgradering av telefonens operativsystem är en invecklad process som involverar flera parter, och en lång rad tester. Vi är enormt stolta över den branschledande process vi har på plats för smarta Nokia-telefoner, och fortsätter att göra det till en huvudprioritet för oss att garantera att våra kunder drar fördel av de senaste Android-innovationerna, och att vi är före konkurrenterna inom alla prisklasser,” säger Juho Sarvikas, produktchef hos HMD Global.

HMD Global lovar alltid minst två års säkerhets- och funktionsuppdateringar till alla sina Nokia-mobiler, vilket gäller för alla prisklasser. Exempelvis är de billiga och nyligen lanserade Nokia 3.4 och 2.4 redan beredda att kunna ta emot Android 12 – som förväntas komma ut nästa år, så att du inte slutar med en billig smartphone som aldrig får nya funktioner eller säkerhetsuppdateringar.

Android 11
Nokia arbetar på att vara så transparenta som möjligt angående uppdateringar till sina smarta mobiler och offentliggör därför en tidslinje över vilka Nokia-telefoner som först kan förvänta sig att ta emot Android 11.

Utrullningen av Android 11 förväntas börja under fjärde kvartalet i år med de nyligen tillgängliga Nokia 8.3 5G och Nokia 5.3. Med ett fokus på att stöda sina smarta mobiler inom alla prisklasser, kan ägarna av Nokia 2.2 och Nokia 8.1 också förvänta sig att vara några av de första att installera Android 11 senare i år.

Den ”rena” Android 11-versionen på Nokia-telefoner är lätt at använda och fungerar på alla smarta mobiler oavsett prisklass och hårdvara, utan några onödiga appar som du inte själv har installerat, så kallade ”bloatware-appar”.

Andra nya funktioner är:

  • Håll koll på dina konversationer. Med nya intuitiva ”pratbubblor” är alla dina chatt- och SMS-konversationer direkt till hands och samlade på ett ställe oavsett vilken app du befinner dig i.
  • Google Assistant. Med den dedikerade Google Assistent-knappen – eller din röst – kan du få full överblick över din dag, och Digital Wellbeing kan hjälpa dig med att koppla bort den digitala världen.
  • Automatisk återställning av behörigheter. När en app inte har använts på ett tag, nollställs dess behörigheter automatiskt, så att den inte har tillgång till exempelvis din plats, lagringsutrymme, kamera eller mikrofon, vilket skyddar ditt och dina närmastes privatliv.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>