HMD Global lanserar den lättreparerade och eleganta mobiltelefonen Nokia G42 5G
Hem PRODUKT NYHETER HMD Global lanserar idag den lättreparerade och eleganta mobiltelefonen Nokia G42 5G

HMD Global lanserar idag den lättreparerade och eleganta mobiltelefonen Nokia G42 5G

Publicerat av: Redaktionen

Med den nya Nokia G42 5G kan du byta ut både skärm, batteri och laddningsport med billiga reservdelar från iFixit, så att telefonen lever så länge som möjligt.

HMD Global, företaget bakom den moderna Nokia-mobilen, lanserar i dag den reparationsvänliga Nokia G42 5G som dessutom finns i årets färg: So Purple.

Nya Nokia G42 5G har utvecklats för att enkelt kunna repareras av användaren själv. Skärmen, batteriet och laddningsporten – de tre delarna på en smartphone som oftast går sönder eller slits ut – kan alla ersättas med delar från iFixit, ett företag som specialiserat sig på reparation och reservdelar till tekniska produkter.

Förutom ett stort fokus på enkel reparation finns Nokia G42 5G även i årets färg. Digital Lavender har utsetts till 2023 års färg av trendexperterna WSGN och Nokia G42 5G:s utförande So Purple passar perfekt in i den trenden. Telefonen har en baksida av 65 procent återvunnen plast och levereras i en 100 procent FSC-certifierad förpackning.

”Om man vill hänga med i trenderna så hjälper nya Nokia G42 5G till med helt rätt färg i år. Och förutom den snygga designen är den ett naturligt nästa steg för oss i vår plan att skapa mer reparationsvänliga produkter som en del av vår designstrategi”, säger Lars Silberbauer, CMO på HMD Global.

iFixit är också glada över att Nokia G42 5G har en reparationsvänlig design.

”Jag är glad över vårt nya samarbete med HMD Global och att skapa mer lättreparerade produkter. Det handlar inte bara om att ha reservdelar tillgängliga: det handlar också om att sprida hela ’gör-det-själv’-tankegången till konsumenterna – även när det gäller att reparera deras tekniska produkter”, säger Kyle Wiens, VD för iFixit.

Snabb
HMD Global lanserar den lättreparerade och eleganta mobiltelefonen Nokia G42 5GOavsett om du är en storkonsument av mobildata eller bara kollar dina meddelanden då och då ger 5G-anslutningen, som drivs av Qualcomm Snapdragon 480+ 5G Mobile Platform, en perfekt uppkoppling. Och tack vare massor av minne, lagringsutrymme och intelligent bakgrundsoptimering kan du växla smidigt mellan olika appar.50 Mp-kameran arbetar tillsammans med HMD Globals smartaste AI-bildbehandling för att ta tydliga bilder även i svårare förhållanden.

Porträttläget sätter fokuspunkten i rampljuset och nattläget hjälper till att ta kvalitetsbilder i mörker, som alla kan se på den 6,56 tum stora HD+-skärmen. Och med OZO 3D-ljudinspelning låter alla videor lika bra som de ser ut.

Lång batteritid
Nokia G42 5G har ett imponerande 5 000 mAh-batteri som räcker i upp till tre dagar på en enda laddning. Det behåller dessutom 80 % av sin ursprungliga kapacitet efter 800 fulla laddningscykler – vilket motsvarar ungefär fyra års laddningar.

Precis som alla Nokia-telefoner är Nokia G42 5G byggd för att hålla länge och har genomgått rigorösa tester för att klara vardagens påfrestningar. Detta gäller även mjukvaran, där telefonen får 3 års månatliga säkerhetsuppdateringar och 2 års OS-uppgraderingar för att säkerställa bästa möjliga upplevelse under längre tid.

Med Android 13 har du mer kontroll över vilken information som appar kan och inte kan komma åt, inklusive specifika bilder, videor och urklippshistorik. Upp till 3 års månatliga säkerhetsuppdateringar betyder att du inte behöver oroa dig för ”föråldrat skydd” i första taget.

Priser, tillgänglighet och tillbehör
Nokia G42 5G finns i So Purple och So Grey, med 6 GB minne och 128 GB lagringskapacitet, från och med i dag i utvalda butiker. Riktpriset är 2 890 kronor.

At-home Fit Kits och reservdelar till Nokia G42 5G finns på iFixit.com, inklusive skärm, batteri och laddport.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00