Huawei framtidsspanade kring AI på Techarenan
Hem NYHETERAI Huawei framtidsspanade kring AI på Techarenan

Huawei framtidsspanade kring AI på Techarenan

Publicerat av: Redaktionen

Entreprenörer och experter från olika delar av näringslivet samlades i fredags på den digitala konferensen Techarenan Entrepreneurs Convention för att diskutera framgångsrikt entreprenörskap.

Huawei framtidsspanade kring AI på Techarenan

Techarenan Entrepreneurs Convention. Bland de medverkande fanns Huaweis AI-expert Karin Thurberg som deltog i en paneldiskussion kring AI och kompetensutveckling.

Bland de medverkande experterna fanns Huaweis AI-expert Karin Thurberg som deltog i en paneldiskussion kring AI och kompetensutveckling.

Varje år anordnar organisationen Techarenan konferenser, seminarier och tävlingar på temat innovation och entreprenörskap. I fredags den 23 april gick den digitala konferensen Techarenan Entrepreneurs Convention av stapeln, med tal, paneldiskussioner och intervjuer med några av Sveriges främsta entreprenörer, experter och näringslivsprofiler.

En av de heta frågorna på Techarenan, och i Sverige i stort just nu, är artificiell intelligens, AI. Utvecklingen av AI går mycket snabbt och tekniken förutspås i framtiden få stor inverkan på de flesta delar av samhället, från sjukvård och näringsliv till forskning och utbildning. På Techarenan medverkade Huaweis AI-expert Karin Thurberg i paneldiskussionen ”AI som verktyg för kompetensutveckling och utbildning” där hon bland annat lyfte fram att vikten av en snabb och välutvecklad bredbandsinfrastruktur som fundament för AI-utveckling.

Livslångt lärande med AI

Utöver Karin Thurberg medverkade i paneldiskussionen också Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, Anna Nordel-Westling, medgrundare Sana Labs och Aurore Belfrage, senior rådgivare AI Sweden. Panelen diskuterade bland annat nya och utökade krav på fortbildning och hur AI kan stötta i livslångt lärande.

– Livslångt lärande är ingenting nytt, det har vi ägnat oss åt i alla tider. Det som är nytt är takten och omfattningen av det vi måste lära oss, vilket återspeglar den otroligt snabba teknikutvecklingen i samhället. Vi står på randen till ”Industri 4.0” där maskiner pratar med varandra, omgivningen och oss människor. Det kräver att vi människor har rätt kunskaper att kunna hantera systemen, vilket kommer att driva på behovet av utbildning. Det är där AI kommer in, det kan skapa ett personligt skräddarsytt snabbspår för var och ens livslånga lärande, sa Karin Thurberg, AI-expert på Huawei, bland annat.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00