Integration en framgångsfaktor vid nytt affärssystem
Hem NYHETER Integration en framgångsfaktor vid nytt affärssystem

Integration en framgångsfaktor vid nytt affärssystem

Publicerat av: Redaktionen

Att införa ett nytt affärssystem kan bli till en mardröm med skenande kostnader, men det kan också bli en framgångssaga som bidrar till ökad effektivitet och skapar möjligheter till digital transformation.

För att lyckas krävs en engagerad verksamhet och fokus på integration.

Liselott Örtlund, som är CTO på IBiz Solutions, har en gedigen erfarenhet av att införa stora affärssystem hos ledande storföretag.

– Det är viktigt att välja en strategi från början. Det kan bli dyrköpt i slutändan om man inte gör rätt från början, säger Liselott Örtlund.

Integration en framgångsfaktor vid nytt affärssystem

Liselott Örtlund, som är CTO på IBiz Solutions

I det här arbetet måste verksamheten vara delaktig.

– Det är svårt för en extern part att ta ett helhetsansvar för införandet av ett affärssystem. Det är verksamheten som kan sina gamla system och har koll på sina data. Att införa ett affärssystem är ett samarbetsprojekt där vi som systemintegratör i samverkan med verksamheten och systemleverantör skapar bäst förutsättningar.

Adam Wahlund, som är marknadschef på iBiz Solutions, märker hur allt fler på marknaden anammar ett best-of-bread-tänkande för att hitta rätt system för rätt del i verksamheten.

– Enbart ett system löser inte alla affärsbehov, därför blir ett helhetstänkande om integration avgörande för att knyta ihop IT-landskapet. För att lyckas med införandet krävs samarbete mellan tre parter. Om vi får till det här samarbetet har vi skapat grundförutsättningen för att införandeprojektet ska bli framgångsrikt, så att det nya affärssystemet skapar värde och bidrar till den digitala transformationen, säger Adam Wahlund.

Fakta om iBiz Solutions:
iBiz Solutions är ett nischat konsultbolag inom systemintegration som grundades 2008. Har huvudkontor i Karlstad med lokalkontor i Stockholm, Oslo, Gävle och Göteborg. Bolaget har idag nära 80 anställda och omsatte 2021 +100 mkr. Sedan augusti 2021 ingår företaget i Advania-koncernen. Kundlistan består mestadels av storföretag som exempelvis Sandvik, LKAB, Scandic Hotels, Löfbergs och Capio.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00