Ivanti tar helhetsgrepp på modern IT-drift
Hem NYHETERAI Ivanti tar helhetsgrepp på modern IT-drift

Ivanti tar helhetsgrepp på modern IT-drift

Publicerat av: Redaktionen

Ivanti presenterar nya lösningar för att hantera säkerhetsuppdateringar, support till användare och automatiserad lösning av IT-problem.

Visionen är att förenkla arbete var det än utförs, både på kontor och på distans. Alla lösningar samlas i plattformen Neurons.

Amerikanska Ivanti är en stor global leverantör av bland annat lösningar för att underlätta IT-drift. Företaget utökar nu funktionaliteten i plattformen Ivanti Neurons för att hantera IT-miljöer och applikationer , samt för IT-säkerhet.

Ivanti tar helhetsgrepp på modern IT-drift

Neurons beskrivs som en ”hyperautomatiseringsplattform”. Det innebär förstås att den innefattar lösningar för AI och maskininlärning. Det övergripande syftet ingår i Ivantis vision ”Everywhere Workplace”. Det innefattar förutom hybridmodeller för anställda med både närvaro på kontor och distansarbete, även hantering av IoT-enheter och annan utrustning i kanten av nätverken (edgelösningar). Att säkerställa användarupplevelser är en av de viktigaste funktionerna i Neurons.

Smarta uppdateringar

De nyheter som presenteras är Ivanti Neurons;
  • Ivanti Neurons  for Patch Management,  hantering, och automatisering, av den stora mängden säkerhetsuppdateringar som företag måste klara av i dag. Enligt en färsk undersökning av Ivanti upplever 71 procent av de som jobbar med IT och säkerhet att den här typen av uppdateringar är för komplexa och tidskrävande, vilket leder till säkerhetshål.
  • Ivanti Neurons Digital Assistant är en AI-baserad supportlösning som automatiserar hantering av stor mängd supportärenden.
  • Ivanti Neurons for Healing, som funnits sedan tidigare, men nu klarar av automatisk ärendeklassificering, vilket är ett krav för effektiv automatisering. När for Healing används tillsammans med Digital Assistant kan många problem och säkerhetsbrister lösas innan de uppstår eller märks.
Farligast först

Patch Management-delen av Neurons, som är molnbaserad, är kanske den som påverkar IT-personalens dagliga arbete på det mest konkreta sättet. Automatisering innebär inte bara att arbetet med uppdateringarna kan skötas snabbare. Den innebär kanske framför allt att enklare prioritering och åtgärdande gör att de sårbarheter som är allvarligast kan åtgärdas först.

– Att kunna hantera kritiska sårbarheter proaktivt är en affärsmässig nödvändighet när ransomwareattacker ökar i antal och blir alltmer sofistikerade, säger Nayaki Nayyar, produktchef  på Ivanti.

Digital Assistant kan redan hantera fler än en miljard beskrivningar av problem och antalet ökar, och den automatiserade förståelsen förbättras, ju mer lösningen används. Ett uttalat mål för Digital Assistant är att erbjuda samma grad av självbetjäning som moderna lösningar för konsumenter.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00