Kingston uppgraderar sin krypterade USB IronKey D300

Minnestillverkaren Kingston Digital, har adderat nya funktioner till deras krypterade USB som nyligen vann pris i Cyber Defense 2018 Global Awards, för att ytterligare förbättra enhetshantering och säkerhet.

Kingston uppgraderar sin krypterade USB IronKey D300 1IronKey D300 är FIPS 140-2 Level 3-certifierad och använder 256-bitars AES-hårdvarubaserad kryptering i XTS-läge. Den nya serien D300S lanseras idag och kommer med två nya funktioner som förbättrar den redan avancerade nivån av säkerhet för att skydda känsliga data.

IronKey D300S kommer utrustat med ett unikt serienummer och streckkod på själva enheten så nätverksadministratörer enkelt kan läsa av eller scanna koden istället för att ansluta enheten.

När enheten delas ut, returneras eller vid fysisk granskning av hårdvaran kommer denna funktion att underlätta processen och göra den mer effektiv. Den andra funktionen är ett virtuellt tangentbord som gör det möjligt för användarna att skriva in ett lösenord med hjälp av musen istället för att använda det fysiska tangentbordet vilket ger ett högre skydd mot eventuell keylogging när D300S används på andra datorer.

IronKey D300S kommer även finnas tillgänglig i modellen Managed (D300SM) som kräver IronKey EMS eller SafeConsole av DataLocker som möjliggör central hantering av åtkomst och användning över tusentals enheter. Detta blir den första IronKey-enheten som nu stöds av SafeConsole så att den kan användas av användare som redan har installerat den. IronKey D300SM kommer finnas tillgänglig under Q1 2019.

– Trots många utmärkelser strävar vi ändå efter att förbättra våra produkter oavsett hur bra de redan är. Dataskyddet som tillhandahålls av IronKey D300 är redan i toppklass men vi har lyssnat på förfrågningar från våra kunder och de två nya funktionerna i D300-serien kompletterar dess branschledande dataskyddsfunktioner. Med Kingstons över 30-åriga expertis inom teknologiska lösningar tillsammans med den senaste NAND Flash minnes- och styrtekniken kan användarna av en D300-enhet vara säkra på att deras konfidentiella data och information är väl skyddade mot risker och hot i samband med förlust, stöld eller stulna digitala enheter, säger Rob Allen, European Director of Marketing & Technical Services, Kingston EMEA.