Hem Produkt Nyheter Lenovo lanserar världens första PC med 5G-stöd och mycket mer under CES

Lenovo lanserar världens första PC med 5G-stöd och mycket mer under CES

Publicerat av: Redaktionen

Lenovo fortsätter enligt visionen att leverera innovation med målet att förändra liv, föra branscher framåt och presentera nya möjligheter i vår snabbrörliga, uppkopplade tidsera.

Lenovo lanserar världens första PC med 5G-stöd och mycket mer under CES 4Med ledorden smartare teknik för alla, är nyheterna som visas under CES 2020 inte bara smartare, utan även mer portabla och flexibla än någonsin.

En snabbare framtid med 5G

De nya 5G-näten kommer förändra tekniklandskapet och möjliggör en utbyggnad av smarta städer, smart infrastruktur och smart IoT. Lenovo har nu utvecklat världens första PC1 med stöd för 5G som för första gången tar upplevelsen av 5G-uppkoppling från smartphones vidare till dator. Nya Lenovo Yoga 5G är en ultraportabel 2-i-1-laptop och den första PCn hittills med Qualcomm Snapdragon 8cx 5G Compute Platform. Det möjliggör nätverksanslutning via 5G med hastigheter upp till tio gånger snabbare än 4G.

Lenovo Yoga 5G blir tillgänglig under 20202, till rekommenderat pris 1 599 USD – läs mer om produkten här.

Flexibla former med världens första vikbara laptop

Lenovo kan nu även stolt presentera världens första vikbara PC: ThinkPad X1 Fold.  Med hjälp av  feedback från kunder och användare i kombination med produktutvecklare i världsklass har konceptet portabel design och formfaktor stöpts om, och resultatet är den revolutionerande nya ThinkPad. Den vikbara datorn är byggd i lätta legeringar och kolfiber och ytan skyddas av ett stilrent läderfodral.

Varumärket ThinkPad är känt för sin hållbarhet och pålitlighet och nya X1 Fold är inget undantag. Den har en 13,3-tums vikbar OLED-skärm och väger under kilot. Den kan smidigt vikas efter behov och sömlöst ändra form. Thinkpad X1 Fold är en del av Lenovos framgångsrika arbete för en vikbar framtid och inkluderar även den nylanserade vikbara smartphonen motorola razr.

ThinkPad X1 Fold blir tillgänglig i mitten av 2020, med pris från 2 499 USD3. Läs mer här. För nya uppdateringar kring tillgängligheten av motorola razr, läs mer här.

Ny form av personlig kreativitet

Gränsen mellan hur vi använder laptop respektive smartphone blir allt suddigare och med nästa generations användarvanor har begreppet multitasking blivit beskrivande för allt fler människors vardag. Lenovo lanserar nu därför ThinkBook Plus – en laptop med innovativ e-ink (electronic ink, eller e-papper), en skärm på lockets ovansida för att maximera produktiviteten. Skärmen kan användas för att illustrera och anteckna med pennan Precision Pen, samtidigt som datorn visar notifikationer på skärmen trots att laptopen är stängd. ThinkBook Plus är ren ny sorts laptop, med innovativa egenskaper och funktioner för en så effektiv vardag som möjligt.

Lenovo ThinkBook Plus blir tillgänglig i maj 2020, med pris från 1 099 EUR3. Läs mer om den här.

Enkelt, portabelt och isärtagbart

Den nya Lenovo IdeaPad Duet Chromebook är designad för de som älskar att bläddra igenom de nyaste apparna, få tag på den senaste underhållningen eller passa på att vara produktiv under resan. Den är en av världens lättaste och tunnaste Chromebooks, med en generös batteritid på upp till 10 timmar.4 Lenovos nya Chromebook har minimalistisk design och USI-penna5 för intuitiv handskrift, skrivande och ritande med låg latens. IdeaPad Duet Chromebook är dessutom helt isärtagbar, och en fullfjädrad 2-i-1-Chromebook som kombinerar enkelhet med perfekt portabilitet.

Rekommenderat pris för Lenovo IdeaPad Duet Chromebook är från 299 EUR.3  Datum för tillgänglighet i Europa meddelas senare. Läs mer om den här.

Uppgradera det smarta hemmet

Efter succén med Lenovo Smart Clock och Lenovo Smart Display, tar Lenovo sina lösningar för det smarta hemmet ett steg till och lanserar Lenovo Smart Frame. Smart Frame har en blank skärm, men med en matt finish och ett anti-bländningsskikt, vilket betyder att bilden är skarp och tydlig oavsett ljusstyrka när som helst på dygnet. Ljusstyrkan justeras med hjälp av en sensor som känner av det omgivande ljuset i rummet för en mer naturlig tittarupplevelse. Lenovo Smart Frame passar i hemmets alla rum, där glömda bilder från resor och semestrar kan återupptäckas och visas. Med hjälp av några enkla handgester kan användaren styra Smart Frame att till exempel spela, pausa eller fortsätta videor eller bildspel.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>