Mobiloptimerade arbetsplatser har mer engagerade medarbetare
Hem LEVERANTÖRARUBA Mobiloptimerade arbetsplatser har mer engagerade medarbetare

Mobiloptimerade arbetsplatser har mer engagerade medarbetare

Publicerat av: Redaktionen

En ny internationell studie, ‘The Mobile Employee Impact’ av Economist Intelligence Unit (EIU), visar på ett mätbart samband mellan mobiloptimerade arbetsplatser och en efterföljande ökning i engagemang hos medarbetarna.

CIO:er kan öka företagets produktivitet genom en väl utvecklad och genomförd mobil strategi.

Rapporten är beställd av Aruba, ett Hewlett Packard Enterprise företag, och visar att företag som medarbetare ansåg var föregångare inom mobilitet såg en ökning av produktivitet (16%), kreativitet (18%), jobbtillfredställelse (23%) och lojalitet (21%) i jämförelse med företag som fick ett lågt betyg i fråga om användningen av mobil teknik.aruba

“Idag förstår de flesta företag och anställda att en mobiloptimerad arbetsplats är bra för affärerna, men om du kan säga till vd:n på ett Fortune 500-företag att deras organisation kan förbättra produktiviteten hos anställda med 16 procent eller HR-chefer får veta att de kan öka lojaliteten med mer än en femtedel så tror vi att de skulle prioritera investeringar i mobilitet ännu högre”, säger Chris Kozup, marknadschef på Aruba, ett Hewlett Packard Enterprise företag.

Undersökningen omfattar 1 835 medarbetare i hela världen. Undersökningen visade att många anställda ser en rad fördelar med en mobil arbetsmiljö. Sex av tio (60%) uppgav att mobil teknik gör att de känner sig mer produktiva, och mer än fyra av tio (45%) sa att de blir mer kreativa.

EIUs analys undersökte hur denna entusiasm för mobil teknik påverkar företags resultat. Detta gjorde de genom att definiera olika aspekter av mobilitet och sedan visa hur varje aspekt påverkar produktiviteten. De här var mobilitetens viktigaste fördelar:

  • Jobba var som helst, när som helst. Detta är den aspekt som har störst påverkan på produktiviteten enligt 49 procent av respondenterna.
  • Samarbetsmöjligheterna. Denna aspekt påverkar kreativiteten mer än någon annan (38 %), och många säger även att den har stor påverkan på lojaliteten. Många företag (42 %) säger också att de använder mobila verktyg för att underlätta samarbete.
  • Tillgång till information. Enkel tillgång till information menar många, 42 % av de anställda, har störst påverkan på produktiviteten. En majoritet av företagen, 54 %, ger nu mobil tillgång till företagets nätverk.
  • Frihet att arbeta på olika platser på kontoret. Att kunna arbeta var som helst på företaget var också något som påverkade mångas kreativitet och lojalitet.

Studien visar också att medarbetarnas ålder inte spelar någon roll för deras produktivitet och engagemang i fråga om mobil teknik. Det finns samtidigt skillnader mellan early adopters och de som var mer avvaktande till att anamma mobil teknik. Early adopters säger betydligt oftare att mobil teknik gör dem mer produktiva (72 %) än den mer tveksamma gruppen (50 %). Det samma gäller kreativitet (52 % mot 40 %), nöjdhet (59 % mot 48 %) och lojalitet (44 % mot 31 %). Early adopters kräver också mer, till exempel på så sätt att fyra av tio av dem säger att de inte skulle arbeta för en arbetsgivare som inte låter dem använda sin egen mobil.

För att ge goda råd till CIO:er om hur de kan förbättra sin mobila strategi för arbetsplatsen för att få en positiv inverkan på intäkterna har Aruba utvecklat en guide för hur man skapar en bra mobil miljö. För mer information, besök: http://www.arubanetworks.com/GenMobile2016

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00