Modeevent vill få fler unga tjejer att se möjligheterna med teknikbranschen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Framtidens mode skapas med hjälp av den senaste tekniken. Det handlar om Fashion Tech.

Den 18 augusti arrangeras eventet #FashionTechGBG för unga tjejer i åldern 13 till 20 år. Eventet är en del Modeevent vill få fler unga tjejer att se möjligheterna med teknikbranschen 1av Vinnovas satsning Innovate passion, där unga tjejer ska få upp ögonen för hur teknik kan kombineras med deras egen passion.

– I dagens modebransch handlar mycket om teknik, därför har vi i Göteborg valt att genomföra ett modeevent med fokus på området Fashion Tech, som handlar om framtidens mode, säger eventets projektledare Emma Theiland Nilsson vid GR Skola Arbetsliv.

Bland inspiratörerna finns bland annat Felicia Åkerlind och Josephine Eskilsson som drömde om att utveckla en app för tjejer när de gick i gymnasiet. I dag driver de sitt eget företag och jobbar med sin dröm – appen It’s My Styl.

Därtill kommer Rickard Lindqvist och Jimmy Herdberg från Göteborgsföretaget Atacac att berätta om hur de designar kläder digitalt och visar upp och säljer dem redan innan de är producerade, samt bloggaren Anna Hedlund som inspirerar deltagarna i mötet mellan teknik och mode.

Tillsammans med Drivhuset får deltagarna också utveckla nya idéer inom mode och teknik. Målet är nya, innovativa förslag på utbildningskoncept och yrken kopplade till teknik och digitalisering.

– Kanske är det just de här tjejerna som utvecklar morgondagens jobb, utbildningar och affärsidéer på området, menar Emma Theiland Nilsson, som hoppas att eventet även kan leda till att fler tjejer lockas till teknik och att så många tjejer som möjligt har möjlighet att delta.