Number ONE by Ingram Micro -” Realizing the Potential of Collaboration”
Hem DISTRIBUTÖRINGRAM MICRO Number ONE by Ingram Micro -” Realizing the Potential of Collaboration”

Number ONE by Ingram Micro -” Realizing the Potential of Collaboration”

Publicerat av: Redaktionen

Den 24 november anordnades Number ONE by Ingram Micro på Yasuragi i Stockholm, ett evenemang för återförsäljare och tillverkare inom IT-branschen.

Årets tema var ”Realizing the Potential of Collaboration”, en mötesplats full av möjligheter.

Besökarna fick lyssna på inspirerande föreläsningar och breakout sessions, träffa utställarna, nätverka, ta del av anläggningens spa, god mat samt underhållning.

Detta var Ingram Micros första stora event efter pandemin och man bjöd på en härlig tillställning. Över 200 partners och 24 av de ledande leverantörerna samlades för att ta del av Number ONE.

Dagen påbörjades med en introduktion av moderatorn Michael Gorringe, Nordisk Marknadschef på Ingram Micro och Christer Eklund, VD på Ingram Micro Sverige. Christer inleder med att berätta om målet med evenemanget vilket är att skapa en mötesplats full av möjligheter för att etablera nya nätverk och samarbeten.

”Vi vill kunna hjälpa er att vinna affärer och vinna tillsammans.” – Christer Eklund

Christer berättar att tanken bakom eventet är att samla alla för att på så vis kunna utbyta erfarenheter och hur Ingram Micro kan utveckla sina samarbeten med sina tillverkare samt partners. Man vill ändra synen på distribution och göra den mer proaktiv.

”Vi vill ta tillfället i akt och kliva fram utifrån ett Ingram perspektiv. Det jag menar med att kliva fram är att det ska vara en självklarhet att en distributör ska ha tillverkarens produkter på lager för att kunna tillgodose behovet på den svenska marknaden. Vi står verkligen mitt i centrum av hela IT-branschen, vi som distributör måste kliva fram och hjälpa våra kunder utifrån Lifecycle Services.

”Vi vill bidra till att stärka våra partners kompetens. Det kan vara svårt för såväl mindre som större partners att sitta på all kompetens själva. Vi vill finnas som ett stöd i komplicerade och komplexa upphandlingar och projekt”. – Christer Eklund

Under dagen fick besökarna lyssna på en rad framgångsrika samarbeten som genererat resultat och ta del av viktiga insikter från distributörer som har vågat vara annorlunda. De partners som höll keynotes på scen var HP, Dell Technologies, Microsoft och Lenovo.

Det var en härlig och livfull stämning under hela evenemanget. Ingram Micro satte verkligen tonen för dagen så fort man välkomnades till spahotellet Yasuragi. De var väldigt måna om att skapa en avkopplande miljö där besökarna kunde känna sig bekväma och få en trevlig upplevelse.

Dagen var otroligt välplanerad och det uppskattades av alla. Under eventets pauser fick man chansen att ta del av mässan, här tog besökarna verkligen tillfället i akt att nätverka med varandra och dela med sig av sina erfarenheter. Det bjöds även på god mat, fika och dryck.

Number ONE by Ingram Micro -” Realizing the Potential of Collaboration”Utöver föreläsningarna på den stora scenen kunde besökarna även ta del av diverse breakout sessions under dagen. Här fick man bland annat lyssna på hur företagen har skapat långsiktiga och starka relationer, se live demos, få information om nya tjänster och möjligheten att ställa frågor samt diskutera med varandra.

Vi på IT-Kanalen fick chansen att prata med några partners och leverantörer på plats för att höra deras reflektioner om Number ONE:

”Det har gått riktigt bra idag. Vi fick lite tips om att vi skulle nätverka, träffa nya personer och det har vi verkligen gjort. Så det har verkligen gått jättebra!” – Martina Steen, Senior Partner Development Manager på Microsoft Sweden

Number ONE by Ingram Micro -” Realizing the Potential of Collaboration””Jag älskar det här eventet! Jag var ju här för tre år sedan och det var lika kul då. Det blir en helt annan stämning när man är här och man är här för en hel dag. Man får stanna under kvällen och gå på det fina spaet som de har här på Yasuragi. Alla vill verkligen säga hej, för man vet att man kommer att träffas sen igen mot kvällen. Men ser verkligen till att vara på first-name basis som man kallar det.” – Joacim Petersson, Kundansvarig på Cisco Meraki

”Vi är här för att framför allt stärka samarbetet med Ingram Micro, men även för att knyta nya kontakter och träffa våra återförsäljare som vi gärna vill jobba närmare med.” – Lisa Lenberg, Distribution Account Manager på Fortinet

“Det är ett väldigt välarrangerat event, vi tackar Ingram Micro. Det har varit ett väldigt stort intresse från återförsäljarna och det är väldigt roligt att kunna få träffa alla igen. Vi har haft många bra diskussioner, så vi är toppen nöjda!” – Monika Dekker, Head of Product Marketing på Fujitsu

“För oss är det jätteviktigt att vara här, Ingram är en kund och samarbetspartner till oss. Möjligheten att kunna få träffa så många under ett sådant här evenemang är jätteintressant.” – Jan Hindolff, Distribution Channel Manager på Zebra Technologies

På eftermiddagen kunde besökarna checka in på sina rum och koppla av en stund på Yasuragis härliga spa innan kvällens middag och festligheter drog i gång.

Eventet var givande från en rad olika perspektiv. Ingram lyckades skapa en mötesplats som bjöd på kunskap, underhållning, avkoppling, inspiration och möjligheten att bygga relationer – under ett och samma tak. Vi på IT-Kanalen vill tacka för att vi fick chansen att ta del av detta fantastiska event och ser fram emot nästa år.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00