Ingram Micro bjöd på en härlig dag med inspiration, nytta och nöje
Hem DISTRIBUTÖRINGRAM MICRO Ingram Micro bjöd på en härlig dag med inspiration, nytta och nöje

Ingram Micro bjöd på en härlig dag med inspiration, nytta och nöje

Publicerat av: Redaktionen

En heldag på Cirkus och Gröna Lund gav många leenden och skratt.

Ingram Micros evenemang blev en succé med en mix av jobb och nöje.

Ingram Micro bjöd på en härlig energi från start till slut på sitt evenemang NumberONE by Ingram Micro. De höll verkligen sitt tema ”It’s Fun doing Business Together”. Dagen inleddes med ett varmt välkomnande på scenen på Cirkus i Stockholm av Michael Gorringe, Head of Marketing på Ingram Micro i Norden, som fortsatte med huvudtalare från samarbetspartners. Mellan de inspirerande presentationerna erbjöds det trevlig lunch, massor av mingel och en glassmaskin som gick i ett.

På evenemanget var det runt 20 av Ingram Micros leverantörer som hade ställt upp sina produkter och 250 kunder/återförsäljare på plats som fick ta del av mycket information och möjligheten att lära känna varandra.

Som Michael Gorringe sa när vi intervjuade honom ”en heldag med nytta och nöje” för efter dagens presentationer och mingel öppnade Gröna Lund exklusivt upp sina portar för en rolig kväll med karuseller, berg- och dalbanor, sockervadd och mer på nöjesparken. Vi på IT-Kanalen fick möjlighet att intervjua Michael mellan alla presentationer.

Kan du berätta lite om Ingram Micro?

Ingram Micro bjöd på en härlig dag med inspiration, nytta och nöje-Vi är en av världens ledande IT-distributörer med ett erbjudande fördelat på ett antal olika affärsområden. Jag skulle väl ändå säga att vi har tagit ledningen med att utveckla distributörens roll, Vi fokuserar mycket av vårt budskap i tjänster. Om man bortser kanske från dom största återförsäljarna så har de lite mindre kanske inte lika mycket tid, möjlighet eller finansiering med att bygga upp deras tjänsteportfölj och det är där vi kommer in i bilden. Vi kan hjälpa till med nya tjänster som kan hjälpa dem identifiera nya affärer och vinna nya affärer.

Vi kan även hjälpa till med hållbarhetslösningar och vi kan också förmedla många kontakter mellan oss, återförsäljare och leverantörer. Vi är en gateway till framgång!

Vi fick även träffa Ingram Micros VD Christer Eklund.

Kan du berätta vad det är som händer här på eventet?

-Idag samlas vi här på Cirkus och Gröna Lund och samlar så många återförsäljare och tillverkare som vi har i vårt nätverk. Hela tanken är att det här är en mötesplats för att integrera och prata med varandra, få tid att utbyta erfarenheter och skapa nya kontakter.

Kan du berätta om den moderna distributören?
-Ja! Självklart är det viktigt att vi är duktiga på logistik och att få ut produkter på marknaden men det vi tror att vi kan hjälpa till ännu mer med är att positionera tjänster runtomkring produkterna. Och då pratar man oftast om sustainability och livscykelhantering. När man ändå har produkten i ett lager så borde man kunna göra tjänsten redan i lagret, till exempel att installera, stöldmärka osv och sen när man skickar ut produkten till slutkunden borde man också kunna ta tillbaka den gamla utrustningen och hantera den utifrån ett miljömässigt sätt och i bästa fall kan den säljas en gång till. Men om det inte går så kan vi ta hand om produkten och hantera den på ett miljöriktigt sätt när man skrotar.

En av samarbetspartnerna Ingram Micro har är Inrego. Inregos mål är att minimera den påverkan som dagens befintliga IT-utrustning har på och förändra hur datorer, telefoner och annan teknik hanteras i samhället. De sätter agendan för hur IT-produkter återanvänds i ett globalt kretslopp. På evenemanget fick vi träffa Gabriella Beutelrock som är Key account manager på Inrego´s nordiskt återtagsteam. Hon berättade om det viktiga samarbetet mellan Inrego och Ingram Micro för en mer hållbar framtid.

-Det är ett samarbete som vi startade för ett år sen där vi hjälper Ingram Micro så de kan hjälpa sina kunder att bli mer hållbara i form av att hitta en enkel lösning där man kan göra ett återtag av IT-utrustningar. Så på ett enkelt och smidigt sätt kontaktar man Ingram som i sin tur har dialogen med oss och ser till att all utrustning kommer till oss och får ett nytt liv. På så sätt får vi en livscykel på IT-utrustning.

En dag full av skratt och massor av nya kontakter gav rättvisa till Ingram Micros tema ”It’s Fun doing Business Together”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00