Hem NYHETERUNDERSÖKNINGAR Ny kartläggning av cyberattacker under coronapandemin visar på behovet av integrerat cyberskydd

Ny kartläggning av cyberattacker under coronapandemin visar på behovet av integrerat cyberskydd

Publicerat av: Redaktionen

Den nya rapporten Acronis Cyber Readiness Report 2020 visar att de vanligaste attackerna som skett mot distansarbetare under coronapandemin hittills är nätfiske, DDoS-attacker och angrepp mot videokonferenstjänster som Zoom, Cisco Webex och Microsoft Teams.

Ny kartläggning av cyberattacker under coronapandemin visar på behovet av integrerat cyberskydd 3Hela 39% av företagen som deltagit i studien har utsatts för angrepp mot videomöten. Resultaten visar på behovet av integrerade cyberskyddslösningar och i samband med detta lanserar Acronis idag B2B-lösningen Acronis Cyber Protect 15, som kombinerar backup, katastrofåterställning, skydd mot skadlig programvara, cybersäkerhet och verktyg för hantering av endpoints.

I den nyligen publicerade Acronis Cyber Readiness Report har 3 400 globala företag och distansarbetare deltagit. Svaren visar att 92% av företagen har skaffat ny teknik för att klara av distansarbete under covid-19-pandemin som består bl.a. av verktyg för samarbete, integritet och cybersäkerhet för endpoints.

Rapporten visar vidare att de vanligaste teknikerna som hackare använder för attacker mot distansarbetare är nätfiske, DDoS-attacker och angrepp mot videokonferenstjänster.

  • 39% av företagen som deltagit i studien har råkat ut för angrepp mot videokonferenstjänster under de senaste tre månaderna vid användning av appar såsom Zoom, Cisco Webex och Microsoft Teams.
  • Nätfiske har nått historiskt höga nivåer vilket skulle kunna förklaras av att endast 2 % av företagen som deltagit i studien prioriterar URL-filtrering när de utvärderar lösningar för cybersäkerhet, vilket kan göra distansarbetare sårbara för nätfiske.
  • Acronis cyberskyddscenter CPOC upptäckte att 35% av attacker med skadlig programvara inte fångades upp av organisationernas försvar förrän de installerade Acronis Cyber Protect.

Acronis Cyber Protect 15 integrerar funktioner för dataskydd och cybersäkerhet som stopp av ZeroDay-attacker med AI-baserad beteendeanalys, URL-filtrering, såbarhetsbedömningar, skydd för videokonferenstjänster och automatisk patch-hantering. Detta gör det möjligt för en organisation att skydda sig mot moderna cyberhot och samtidigt garantera tillgång till sina data och system på kortast möjliga tid.

– Resultaten från rapporten visar varför organisationer behöver lösningar för cyberskydd som minskar komplexiteten, förbättrar säkerheten och samtidigt är kostnadseffektiva. Traditionella separata lösningar för antivirus och backup kan inte längre skydda mot sofistikerade moderna cyberhot, säger Serguei Beloussov, Acronis vd och grundare.

Funktioner hos Acronis Cyber Protect 15

Acronis Cyber Protect 15 integrerar funktioner för dataskydd och nästa generationens cybersäkerhet vilket gör att organisationer kan skydda sig mot moderna cyberhot samtidigt som som de har snabbast möjliga tillgång till sina data och system.

  • Skyddet för videokonferenser hindrar otillåtet nyttjande av appar såsom Zoom, Webex och Microsoft Teams.  Till exempel så åtgärdade Acronis Cyber Protect en sårbarhet i Webex redan innan den hade rapporterats av Cisco.
  • Tester utförda av oberoende laboratorier såsom AV-Test och Virus Bulletin visade att skyddet mot farlig programvara i Acronis Cyber Protect detekterade 100 % av farliga attacker utan att någon felaktigt klassades som farlig.

– Dagens företag står inför en ständig ström av nya cyberhot. Som ett ledande företag med många års kunskap inom cybersäkerhet och dataskydd ger Acronis svar på våra kunders brådskande frågor och krav. Acronis Cyber Protect 15 är därför ett perfekt tillskott till vår portfölj och understryker vårt krav på att vara våra kunders framtida partner, säger Mikael Johansson, cyberskyddsexpert på Acronis.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00