NY PANASONIC-STUDIOKAMERA MED 4K OCH PL-FÄSTE FÖR LIVE FILMPRODUKTION MED KORT SKÄRPEDJUP
Hem Produkt Nyheter NY PANASONIC-STUDIOKAMERA AK-PLV100GJ MED 4K OCH PL-FÄSTE FÖR LIVE FILMPRODUKTION MED KORT SKÄRPEDJUP

NY PANASONIC-STUDIOKAMERA AK-PLV100GJ MED 4K OCH PL-FÄSTE FÖR LIVE FILMPRODUKTION MED KORT SKÄRPEDJUP

Publicerat av: Redaktionen

Studiokameran AK-PLV100GJ är utformad för att hjälpa streamingproduktionsteam att göra innehållet mer spännande och engagerande.

Eftersom efterfrågan på högkvalitativt videoinnehåll till streamingplattformar fortsätter att växa, meddelade Panasonic Connect Europe i dag att den nya 4K-studiokameran AK-PLV100GJ, som är utformad för att hjälpa produktionsteam att göra sitt innehåll mer spännande och engagerande, kommer att släppas under första kvartalet 2023.

Med en Super 35mm 5,7K MOS-sensor och PL-fäste, teknik som ärvts från VariCam-kameran, överför Panasonic sin banbrytande upplevelse erfarenhet av cine live-teknik till sitt sortiment av studiokameror – vilket möjliggör uttrycksfull video med ett kort skärpedjup som kommer närmare regissörens avsikter.

Enkel IP-baserad liveproduktion utan CCU

Live produktionsstudior satsar mer på uppkopplade, IP-baserade arbetsflöden, vilket kräver SMPTE ST 2110-kompatibilitet. Detta möjliggör en mer strömlinjeformad anslutning till KAIROS IT/IP-plattformen (som kom i maj 2020), vilket ger proffs obegränsad kontroll för att kunna leverera levande innehåll till flera skärmar och strömmar.

NY PANASONIC-STUDIOKAMERA MED 4K OCH PL-FÄSTE FÖR LIVE FILMPRODUKTION MED KORT SKÄRPEDJUPSMPTE ST 2110-insignaler och -utsignaler går att överföra direkt från kamerahuvudet AK-PLV100GJ utan att ansluta en CCU, vilket möjliggör IP-baserad liveproduktion med enbart kameran och gör att man slipper ha komplicerade system. Det är också möjligt att hämta ut 12G-SDI-signaler direkt från kamerahuvudet, vilket möjliggör flexibel systemkonstruktion och omfattande drift.

Kamerahuvudet kan bytas när som helst

Kamerahuvudet är fullständigt kompatibelt med tillbehören till Panasonics serie med 2/3-tums studiokameror.

Genom att helt enkelt ersätta det befintliga kamerahuvudet med AK-PLV100GJ kan filmisk video skapas med den befintliga CCU:n (AK-UCU600 eller AK-HCU250).

”AK-PLV100GJ ger medie- och underhållningsproffs flexibilitet och kontroll som inte offrar produktionskvalitet”, säger Andre Meterian, chef för professionella videosystem på Panasonic Connect Europe. ”Den ger en innovativ kombination av funktionerna och egenskaperna hos en studiokamera, samtidigt som den integreras sömlöst med AK-UCU600 eller AK-HCU250 för systematiserad kamerakontroll och filmkvalitet. Framöver kommer vi att fortsätta att förbättra livevideosändningar av musik- och sportevenemang med innovativa lösningar för produktion på plats, inklusive IP-baserade studiokameror för avancerad produktion och flexibel systemkonstruktion.”

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00