Ny trojan slår mot Androidanvändare
Hem Säkerhet Ny trojan slår mot Androidanvändare

Ny trojan slår mot Androidanvändare

Publicerat av: Redaktionen

Palo Alto Networks rapporterar nu om att en ny trojan, kallad SpyDealer, spionerar på vad användare gör i mer än 40 appar i Androidmobiler.

Det rör sig om en avancerad attack som samlar in personlig information och som registrerar allt användaren gör. Bland apparna den tar data från finns Facebook, WhatsApp och Skype.Ny trojan slår mot Androidanvändare 2

Attacken använder en sedan tidigare känd säkerhetslucka i Android. Luckan finns i AccessibilityService, en del av Androidsystemet som ska hjälpa personer med funktionshinder.

Trojanen är kapabel att fjärrstyra Androidenheten. Den samlar ihop en mängd olika sorters information som finns i enheten, som till exempel inloggningsuppgifter och kontaktinformation. Den kan även spela in samtal, ta skärmbilder och fotografera med kameran.

Det är än så länge oklart exakt hur trojanen har spridits, annat än att det finns tecken på att kinesiska användare smittats när de använt osäkra wifi-nätverk. Enligt Palo Alto Networks fortsätter trojanen utvecklas, den äldsta versionen är redan två år gammal och den senaste versionen skapades så sent som i maj i år.

Google känner till hotet och användare ska nu vara skyddade från att av misstag ladda ner trojanen när de hämtar Google Play-appar.

Mer information finns här:

https://researchcenter.paloaltonetworks.com/2017/07/unit42-spydealer-android-trojan-spying-40-apps/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>