SQL Spreads Excel Add-In uppdaterar molndata i Azure SQL-databas

Excel Add-In uppdaterar molndata i Azure SQL-databas Göteborg, Sverige, nu i fredags.

Det är för att återspegla det ökande användandet av molndatabaser har den senaste versionen av SQL Spreads från Obnex Technologies nu stöd för att uppdatera och hantera data i Azure SQL-databaser via Excel.SQL Spreads Excel Add-In uppdaterar molndata i Azure SQL-databas 1

SQL Spreads förenklar hantering och uppdatering av data i SQL Server-databaser genom att erbjuda åtkomst till databasen via vanliga Excel-dokument. Med SQL Spreads 4.2 är det nu också möjligt att hantera molnbaserad data i Azure SQL databaser.

“Vi ser att många av våra kunder flyttar data till molnet och nu har de även möjlighet att hantera data i molnet via det välkända Excel-gränssnittet”, säger Johannes Åkesson, grundare av Obnex Technologies. “Genom att använda Excel som gränssnitt kan vi ta bort de tekniska hindren för att enkelt uppdatera och ändra molndata i Azure SQL.”

SQL Spreads kunden Kevin P. Barnett vid R.E.A. Group Holdings i London

“Inom fem minuter var jag igång och uppdaterade vårt ERP-system baserat på SQL Server. Det är en fantastisk produkt för personer som saknar erfarenhet av SQL. För SQL-kunniga personer ger verktyget stora tidsbesparingar och kombinerar det bästa av SQL och Excel. ” Säger Kevin.

För att förenkla för icke-tekniska användare använder SQL Spreads ett enkelt grafiskt gränssnitt för att välja hur databasen ska visas i Excel. Alla inställningar lagras i Excel-dokumentet, och på så sätt blir det enkelt att dela lösningen med andra användare som också behöver kunna hantera företagets data i SQL Server via Excel.