Undersökning: 89% kämpar fortfarande med videoproblem vid hybridarbete
Hem NYHETERUNDERSÖKNINGAR Ny undersökning: 89% kämpar fortfarande med videoproblem vid hybridarbete

Ny undersökning: 89% kämpar fortfarande med videoproblem vid hybridarbete

Publicerat av: Redaktionen

Logitech har undersökt vilka utrustningsbehov anställda har för effektivt hybridarbete, både hemifrån och på kontoret.

Trots att många arbetade hemifrån under pandemin, kämpar fortfarande hela 89% av de tillfrågade med dålig belysning och mindre smickrande kameravinklar.

Många har dessutom aldrig blivit utrustade med till exempel mus och hörlurar av sin arbetsgivare.

2023 är runt hörnet och kanske blir det året då arbetsplatser verkligen lyckas med hybridarbete. Det finns dock flera indikationer på att många företag fortfarande inte är i mål.

Enligt nya uppgifter från en internationell studie av Logitech – Equipping the Hybrid Workforce: What Reasearch Tells Us About Their Needs, så är många anställda inte utrustade med den hårdvara de behöver för att smidigt kunna arbeta hemifrån. De anställda rapporterar dessutom inte heller om sina tekniska utmaningar till sina arbetsgivare.

Logitech har frågat fler än 1 000 beslutsfattare inom IT-hårdvara som är anställda i stora organisationer med över 3 000 anställda och undersökningen visade att anställda över lag ofta är utlämnade åt sig själva när det kommer till hybridarbete.

  • Ny undersökning: 89% kämpar fortfarande med videoproblem vid hybridarbeteMindre än 40% av de tillfrågade har blivit utrustade med tillbehör som möss och tangentbord av sin arbetsgivare, även om många anställda har arbetat hemifrån eller delvis hemifrån i mer än ett år.
  • 89% av de anställda säger att de kämpar med videoproblem som dålig belysning och mindre smickrande kameravinklar.

85% har ljudproblem, av dessa är 57% i chefs- eller mellanchefspositioner, vilket visar att utmaningarna sträcker sig över alla nivåer.

Ergonomi och komfort är fortsatt ett problem för hybridarbetare

  • 58% av de tillfrågade uppskattar att de ofta måste sitta i en obekväm ställning för att delta med kameran på och 70% rapporterar fysiskt obehag efter att ha deltagit i långa konferenssamtal.
  • 65% tycker att vinkeln på deras inbyggda kamera inte är speciellt smickrande, vilket gör att de känner sig osäkra eller malplacerade med sitt utseende under möten.

Många anställdas önskan om att ha möjlighet till distans- eller hemarbete har alltså lett till en rad utmaningar av teknisk eller ergonomisk karaktär, som hindrar ett effektivt samarbete mellan team. Detta problem kan dock lösas med bättre kommunikation mellan anställda och arbetsgivare, utifrån vad de anställda behöver på hemmakontoret.

Logitechs rekommendationer

  • Öka medvetenheten bland ledningen om de utmaningar dina anställda står inför (som exemplifieras i denna studie)
  • Fråga medarbetarna! Vilka specifika utmaningar upplever de i relation till hybridarbete?
  •  Rekommendera och implementera verktyg som webbkameror, brusreducerande hörlurar eller dockningsstationer.
  • Identifiera vilka ändringar som behöver genomföras och implementera dem i hela organisationen
  • Välj enheter certifierade för Microsoft Teams, Zoom, Google Meet och andra stora molnplattformar för att säkerställa kompatibilitet i hela organisationen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00