Hem PRODUKT NYHETER Nya Huawei P40-serien accelererar mobilkameran med banbrytande sensor

Nya Huawei P40-serien accelererar mobilkameran med banbrytande sensor

Publicerat av: Redaktionen

Ny banbrytande sensor, kraftfullare kameror och en mängd nya smarta funktioner.

Nya Huawei P40-serien accelererar mobilkameran med banbrytande sensor 3Kombinerat med enastående design, innovativa bildfunktioner och avancerad hårdvara så flyttas gränsen för vad världen trodde var möjligt för smarta mobiler. I kombination med att Huawei AppGallery växer snabbt med såväl svenska som internationella appar så levererar Huawei nu en flaggskeppsserie som skapar ett tydligt avtryck i den smarta mobilvärlden. Huaweis nya P40-serie är här.

Huawei lanserar idag nya Huawei P40 Pro+, Huawei P40 Pro och Huawei P40. En helt ny serie flaggskeppsmobiler med enastående design och banbrytande kamerainnovationer som radikalt kommer att förbättra möjligheterna för fotografering och filmning med mobilen. Den nya P40-serien ligger, likt sina företrädare, i framkant gällande excellens inom bildhantering. Den stora 1/1,28-tums sensorn har en inre pixelstorlek på 2,44 mikrometer som accelererar ljusintaget vid sämre ljusförhållanden.

P40-serien har även en förbättrad periskop-design som gör en 10x optisk zoom möjlig. Huawei P40-serien drivs av en Kirin 990 5G-processor och stödjer höghastighets-5G och wifi 6 plus. Den avancerade hårdvaran är inbäddad i en vacker och kompakt design starkt präglad av Huaweis Quad-curve Overflow-skärm.

– Huawei P-serien har alltid stått för att vara estetiskt innovativ och för att kunna leverera en bildprestanda i yttersta framkant. Serien representerar det allra bästa av industridesign och teknik. Med en banbrytande sensor, kameraoptik från Leica, kraftfullt chip-set och Huawei XD Fusion så är P40-serien inte ett undantag. Serien visar tydligt var Huawei står och ger alla användare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision, säger Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group.

Huawei P40-serien har det avancerade Ultra Vision Leica-systemet inbyggt.

Kamerasystemet finns tillgängligt i tre olika konfigurationer – trippelkamera, quadkamera och pentakamera. Huawei P40 levererar utmärkt fotokvalitet med sina ultravidvinkel-, vidvinkel- och telelinser. Funktionerna i Leica Quad Camera-systemet för Huawei P40 Pro har också utvecklats med kraftfullare SuperSensing Cine kamera och 3D Depth Sensing kamera för att kunna stödja en 50x SuperSensing Zoom. I Huawei P40 Pro+ ingår SuperZoom Array, vilken stödjer 10x optisk zoom och 100x maximal digital zoom.

Huaweis Ultra Vision Sensor ingår i alla seriens mobiler och den revolutionerar sensortekniken ner på pixelnivå. Sensorn är 1/1,28 tum stor diagonalt och stödjer så kallad pixelbinning för att uppnå en pixelstorlek på 2,44 mikrometer. Pixelbinning är en process som innebär att sensorn kombinerar data från närliggande pixlar vilket resulterar i en bättre bild. Sensorn har även Octa PD AutoFocus för att kunna ge snabb fokusering när som helst på dagen och Huawei XD Fusion Enginge som med hjälp av AI ser till att detaljerna i bilderna är exakta oberoende ljusförhållande.

I Huawei P40 Pro ingår 5x optisk zoom, 10x hybrid zoom och 50x maximal digital zoom.

Som stöd för zoomfunktionerna finns nu även RYYB-färgfilter som syftar till att förbättra ljusintaget och kvaliteten på bilder tagna med zoom. I Huawei P40 Pro+ finns en 100x Super Zoom Array som med sin nya periskopdesign reflekterar ljus fem gånger och som förstärker ljuset med 178 procent för att kunna stödja en 10x optisk zoom. Den optiskt stabiliserade Ultra Vision huvudkameran och Super Zoom Array arbetar tillsammans med AI-funktionen för att möjliggöra Triple OIS+AIS vilket ger en tydligt förbättrad stabilisering för såväl foto som video.

Hudton och hudstruktur återges ännu bättre genom en ny multispektrum färgtemperatursensor och en AI AWB-algoritm. Deep-learning algoritmer optimerar porträttfunktionen i realtid och förbättrar såväl ljus som detaljer. Huawei P40 Pro och Huawei P40 Pro+ har en 32 MP AF-kamera och IR Depth-kamera som stödjer autofokus och bokeh-simulering och på så sätt levererar samma porträttfunktioner som mångt och mycket är Huaweis signatur. Huawei P40-serien har även nya Huawei Golden Snap, en galleri-funktion som låter AI välja den bästa bilden i en filmbildserie. P40-serien har även funktioner som kan ta bort oönskade objekt eller reflektioner i en bild.

40 MP Supersensing Cine-kameran i Huawei p40 Pro och Huawei P40 Pro+ har en ultravidvinkellins som motsvarar en brännvidd på 18 mm och en 1/1,54-tums bildsensor som stödjer samma 3:2 bildförhållande som är populär bland spegelreflexkameror i fullformat. Pixlarna på sensorn kan justeras individuellt beroende på om exponeringen ska vara lång, kort eller normal för hårdvarubaserade HDR-videos. SedecimPixel Fusion-teknik är inbyggt i kameran för att kunna stödja 16-i-1 pixelbinning. Resultatet blir superpixlar i storleken 4,48 mikrometer som ökar ljuskänsligheten upp till ISO51200 och möjliggör film i 7680fps Ultra Slowmotion.

Huawei P40-serien stöder bokeh-simulering för video i realtid.

Genom att efterlikna en fullt öppen bländare på ett objektiv så skapar den här funktionen en skärpeffekt som lyfter fram huvudobjektet i en film och lämnar bakgrunden oskarp. Telefotokameran tar högupplösta zoombilder samt 4K timelapse-filmer. Den nya serien har även Audio Zoom som gör det möjligt att samtidigt zooma in på en ljudkälla och förstärka ljudet.

Alla mobiler i Huawei P40-serien drivs av Kirin 990 5G-processorn. Processorn har integrerad 5G uppkoppling, robust AI-prestanda och effektiv energiförbrukning i ett mindre format än sina föregångare. Huawei P40 Pro och Huawei P40 Pro+ har en 90Hz panel som drivs av en grafikprocessor som avsevärt förbättrar spelupplevelsen. Alla seriens mobiler stödjer 160MHz Wifi 6 Plus som gör att data kan överföras i teoretiska hastigheter upp till 2400 Mbps. Trådlös SuperCharge är tillgängligt på Huawei P40 Pro+ för att kunna levererar snabb och enkel laddning. Chipsetet har givits ett termiskt utrymme för att genom de avancerande kylsystemen kunna leverera en enastående prestanda utan risk för överhettning. I just Huawei P40 Pro+ är det 4-i-1hybrid Supercool-lösningen som ger en enastående kylprestanda.

Operativsystemet EMUI 10.1 introducerar ett antal nya funktioner som ger en mer sömlös AI-upplevelse. Genom Huawei Share kan användaren enkelt dela filer, dela uppkoppling och dela sin skärm med mera.

Huaweis AppGallery växer också när P40-serien lanseras. AppGallery innehåller numera ett flertal svenska appar och fler är på väg att lanseras. Därtill, utöver alla appar som finns tillgängliga i AppGallery så finns andra möjligheter att enkelt komma åt populära sajter eller tjänster. Till exempel kan användaren via sin browser skapa egna genvägar som placeras som ikoner på startskärmen. De allra flesta företag som är aktiva på den svenska marknaden har idag en mobilanpassad websida som fungerar precis som appen.

Pris och tillgänglighet

Huawei P40 och P40 Pro kommer att finnas tillgänglig för beställning från och med den 26 mars, och tillgänglig i butik från och med slutet av april månad. Rekommenderat cirkapris för Huawei P40 är 8 490 SEK och rekommenderat cirkapris för Huawei P40 Pro är 10 990 SEK.

Huawei P40 Pro+ kommer preliminärt att finnas tillgänglig från och med juni. Lokalt pris ej bekräftat.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00