Oracle utökar Global Cloud Footprint för att möta fortsatt tresiffrig tillväxt
Hem LeverantörOracle Oracle utökar Global Cloud Footprint för att möta fortsatt tresiffrig tillväxt

Oracle utökar Global Cloud Footprint för att möta fortsatt tresiffrig tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Oracle har tillkännagivit planer på att utöka sitt fotavtryck i molnregionen för att möta ett stark kundbehov för Oracle Cloud-tjänster över hela världen.

Under nästa år kommer Oracle att öppna 14 molnregioner med nya platser i Europa, Mellanöstern, Asien och Stillahavsområdet och Latinamerika. Kommande molnregioner inkluderar Milano (Italien), Stockholm (Sverige), Marseille (Frankrike), Spanien, Singapore (Singapore), Johannesburg (Sydafrika), Jerusalem (Israel), Mexiko och Colombia. Ytterligare regioner kommer att öppna i Abu Dhabi (U.A.E.), Saudiarabien, Frankrike, Israel och Chile. Oracle planerar att ha minst 44 molnregioner i slutet av 2022, och fortsätter därmed en av de snabbaste expansionerna av de större molnleverantör.

Oracle tillhandahåller en bred och konsekvent uppsättning molntjänster över 30 kommersiella och statliga molnregioner i 14 länder på fem kontinenter för att betjäna sin växande globala kundbas. OCI driver för närvarande 23 kommersiella regioner och sju statliga regioner, förutom flera dedikerade och nationella säkerhetsregioner.

”Oracle Cloud Infrastructure har sett en fantastisk tillväxt under det senaste året”, säger Clay Magouyrk, vice vd för Oracle Cloud Infrastructure. ”Vi har introducerat flera hundra nya molntjänster och funktioner och fortsätter att se organisationer från hela världen alltmer vända sig till OCI för att köra sina mest krävande uppdrag och kritiska arbetsbelastningar i molnet. Med de ytterligare molnregionerna kommer ännu fler organisationer att kunna använda våra molntjänster för att stödja deras tillväxt och generella framgång. ”

För att hjälpa kunderna att bygga upp verklig kontinuitet och katastrofskydd, samtidigt som man hjälper dem att uppfylla sina krav, planerar Oracle att etablera minst två molnregioner i nästan alla länder där det verkar. USA, Kanada, Storbritannien, Sydkorea, Japan, Brasilien, Indien och Australien har redan två molnregioner.

Oracles strategi är att finnas där kunderna är, så att kunderna kan behålla data och tjänster där de behöver det. Kunder kan distribuera Oracle Cloud helt inom sina egna datacenter med Dedicated Region och Exadata Cloud@Customer, samt distribuera molntjänster lokalt med offentlig molnbaserad hantering eller distribuera molntjänster på distans med Roving Edge Infrastructure.

Hög Tillgänglighet, Katastrofskydd och Molnstrategi för två regioner

OCIs nästa generations arkitektur ger en högpresterande och säker grund för molntjänster, medan dess fysiska och virtuella nätverksdesign maximerar prestanda och säkerhet. Till exempel innehåller varje Oracle Cloud -region minst tre feldomäner, som är grupper av hårdvara som bildar logiska datacenter för hög tillgänglighet och motståndskraft mot maskin- och nätverksfel. Vissa regioner (Ashburn, Phoenix, Frankfurt och London) ger ytterligare säkerhet för hela datacenter genom flera tillgängliga domäner (AD), som var och en innehåller tre feldomäner.

Kraven på kontinuitet i verksamheten och efterlevnad gör Oracles unika molnstrategi med tillgänglighet till två regioner det möjligt för kunder att distribuera skalbara applikationer på flera geografiskt separerade platser utan att känslig data lämnar landet. För att hjälpa kunderna att planera sina aktiviteter i dessa datacenter, så att de kan möta applikationskrav och optimera sin molninfrastruktur, erbjuder OCI en kostnadsfri informationsservice mellan regioner som ger insikter om realtid och historisk latens för Oracle Cloud-regioner runt om i världen.

Hållbarhet

Oracle är engagerad i hållbarhet och har lovat att driva alla Oracle Cloud -regioner över hela världen med 100 procent förnybar energi år 2025. Flera Oracle Cloud -regioner, inklusive regioner i Nordamerika, Sydamerika och Europa, drivs redan av 100 procent förnybar energi, och alla Oracle Cloud-regioner använder toppmodern energihanterings- och kylteknik för att minimera deras påverkan på miljön. Som en del av sitt rena molninitiativ för förnybar energi återanvände eller återvann Oracle 99,6 procent av sin pensionerade hårdvara i FY21 samtidigt som de strikt efterlevde Oracles dataskydd och säkerhetsrutiner.

Molnregioner levererar alla molntjänster och Multicloud

Oracle Cloud-regioner stöder alla Oracle-tjänster och funktioner och är tillgängliga för kunder överallt i världen. Detta inkluderar Oracle Autonomous Database, Oracle Container Engine för Kubernetes, Oracle Cloud VMware -lösning och Oracle Fusion Cloud Applications.

OCIs omfattande nätverk med mer än 70 FastConnect globala och regionala partners erbjuder kunder dedikerad anslutning till Oracle Cloud -regioner och OCI -tjänster vilket ger kunderna de bästa alternativen överallt i världen. FastConnect ger ett enkelt, elastiskt och ekonomiskt sätt att skapa en dedikerad och privat nätverksanslutning med högre bandbredd, lägre latens och mer konsekvent prestanda jämfört med offentliga internetbaserade anslutningar.

Dessutom har OCI och Microsoft Azure ett strategiskt partnerskap som gör det möjligt för gemensamma kunder att köra arbeten över de två molnen. Detta partnerskap ger en låg latens, gränsöverskridande molnkontakt mellan OCI och Azure i åtta regioner (Ashburn, Toronto, London, Amsterdam, Tokyo, San Jose, Vinhedo och Frankfurt), federerad identitet för gemensamma kunder för att distribuera applikationer över båda molnen och en gemensam stödmodell. Kunder kan köra fullstack-applikationer i en konfiguration med flera moln, samtidigt som de bibehåller högpresterande anslutning utan att behöva ändra arkitekturen. De kan också migrera befintliga applikationer eller utveckla inbyggda molnprogram som använder en blandning av OCI- och Azure -tjänster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>