Hem LEVERANTÖRORACLE Oracle lanserar nu Oracle Database Azure med bred tillgänglighet

Oracle lanserar nu Oracle Database Azure med bred tillgänglighet

Publicerat av: Redaktionen

Oracle-databastjänster som körs på Oracle Cloud Infrastructure distribueras direkt i Microsoft Azure-datacenter.

Den första tjänsten Oracle Database Azure är nu tillgänglig för allmänheten i regionen östra USA för Microsoft Azure.

Oracle driver och hanterar Oracle Exadata Database Service, den första av flera planerade Oracle-databastjänster som ska köras på Oracle Cloud Infrastructure (OCI) i Azure-datacenter. Oracle Exadata Database Service förenklar molnmigreringen avsevärt för verksamhetskritiska workloads. Den nya tjänsten Oracle Database@Azure erbjuder alla fördelar med Oracle Database när det gäller prestanda, skalbarhet och workloads, inklusive Real Application Clusters och inbyggd säkerhet, tillsammans med de bästa Azure-tjänsterna som Azure OpenAI Service för generativa AI-applikationer.

”Exadata är den mest effektiva plattformen för att köra Oracle Database och den här tjänsten ger Microsoft Azure-användare det bästa av alla möjliga världar”, säger Carl Olofson, Research Vice President för Data Management Software på IDC. ”Det är tydligt att Oracle och Azure har anammat en strategi med flera moln för att i slutändan gynna sina gemensamma kunder.”

Oracle lanserar nu Oracle Database Azure med bred tillgänglighet 2

Satya Nadella, Chairman and CEO of Microsoft, and Larry Ellison, Chairman of the Board and Chief Technology Officer of Oracle (Photo by Dan DeLong)

Oracle Database Azure blir tillgängligt för allmänheten i fler regioner under 2024, bland annat centrala Tyskland, östra Australien, centrala Frankrike, centrala Kanada, södra Brasilien, östra Japan, södra Storbritannien, centrala USA och södra centrala USA för att tillgodose ett stort kundbehov över hela världen. Varje distribution är planerad att köras över två Azure-tillgänglighetszoner, så att kunderna kan konfigurera hög tillgänglighet över flera zoner. Med detta erbjudande kan kunderna dra nytta av:

  • Flexibla alternativ för att flytta sina Oracle-databaser till molnet
  • Den högsta nivån av Oracle-databasprestanda, skalbarhet och tillgänglighet samt funktions- och prisparitet med offentliga OCI-listpriser
  • Enkelheten, säkerheten och svarstiden med en enda operativ miljö (datacenter) i Azure
  • Effektiviserad migrering till molnet, där det är enklare att modernisera IT-miljöer och dra nytta av Azures infrastruktur, verktyg och tjänster
  • Kompatibilitet med beprövade migreringsverktyg som Oracle Zero Downtime Migration
  • Enhetlighet med lokala distributioner av Oracle Database och Oracle Exadata, vilket minskar behovet av ny arkitektur
  • Möjlighet att skapa nya molninterna applikationer med hjälp av OCI- och Azure-teknik, inklusive Azure OpenAI Service
  • Enhetlig kundsupport från Oracle och Microsoft
  • Förenklat inköp via Azure Marketplace och möjligheten att dra nytta av licenser och åtaganden/rabattprogram från Oracle och Microsoft
  • Tryggheten i en arkitektur som har testats och stöds av två av de mest betrodda namnen i molnet.

”Nittioåtta procent av Fortune 100-företagen kör Oracle Database och ledande organisationer i varje bransch har förlitat sig på Oracle Exadata- och RAC-teknik för att bygga verksamhetskritiska applikationer lokalt. De flesta av dessa workloads har ännu inte flyttats till molnet”, säger Karan Batta, Senior Vice President för Oracle Cloud Infrastructure. ”Oracle och Microsoft gör det enklare för kunderna  att påskynda flytten av datacenter och migrera den lokala Oracle-miljön till molnet. Tillsammans med Microsoft eliminerar vi några av de största utmaningarna som våra kunder står inför med hjälp av marknadens bästa teknik och genom att införa arkitekturer med flera moln.”

”Vi har mött ett enormt intresse för Oracle Database Azure sedan det introducerades”, säger Erin Chapple, Corporate Vice President för Azure Core Product and Design på Microsoft. ”Oracle Database@Azure effektiviserar migreringen av Oracle-workloads till Azure. På så sätt kan kunder i alla branscher kombinera det bästa från Oracle med den breda användningen av Microsoft-molntjänster som Azure AI, vår applikationsplattform och våra utvecklingstjänster för att stärka företagets innovation.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00