Hem LeverantörOracle Oracles Sverigechef kavlar upp ärmarna – det är nu molnrejset börjar på allvar

Oracles Sverigechef kavlar upp ärmarna – det är nu molnrejset börjar på allvar

Publicerat av: Redaktionen

Det kryllar av föredrag och diskussioner om nya teknikområden som maskininlärning och avancerade molntjänster på Oracles stora Europakonferens. Oracles Sverigechef trivs som fisken i vattnet.

Oracles Sverigechef kavlar upp ärmarna – det är nu molnrejset börjar på allvar 2

Pelle Ewald, Sverigechef på Oracle

Pelle Ewald som är Sverigechef på Oracle känner sig hemma på konferensen Oracle OpenWorld Europe som pågår 12 – 13 februari i London. Det är uppenbart när IT-kanalen träffar honom på konferensen.

– De här nya lösningarna är absolut en del av min vardag. AI och maskininlärning har varit en trend länge och nu är de realiteter hos många kunder. Fast de utgör fortfarande en liten del av hela marknaden. Autonoma databaser har vi jobbat med i två år nu, säger Pelle Ewald.

Det är lätt hänt att förknippa nya avancerade tekniklösningar av den här typen med stora kunder. Hur tänker man på Oracles Sverigekontor, med tanke på att det finns så många små företag i Sverige?

– Många av de nya lösningarna bygger på krav som kommer från stora företag. Men det har aldrig varit så lätt att använda dem som det är nu med de nya molntjänsterna, även för mindre företag. Vi erbjuder samma tjänster till alla typer av kunder, säger Pelle Ewald.

Han berättar vidare att Oracle har en organisation för att möta mindre kunder på deras villkor. Och, kanske framför allt, att man förlitar sig mycket på olika typer av partner: återförsäljare, distributörer, implementationspartner, och så vidare.

– Men väldigt ofta är vi också med i diskussionerna med våra partner och deras kunder. Det är annorlunda att sälja molntjänster än att sälja äldre typer av licenser för mjukvaror, vi måste vara närmare våra kunder nu.

Det är uppenbart att Oracles fokus numera är molnet. Pelle Ewald beskriver det som att ”vår prioritet är att lyfta jobb (workloads) till molnet”. Hur ser konkurrensen ut?

– Vi har så brett sortiment av vi stöter på olika typer av konkurrenter. Men när det gäller infrastrukturtjänster i molnet så är det de stora, Amazon, Microsoft och Google.

Oracle offentliggör inte fördelningen vad gäller intäkter från molntjänster och andra intäkter för enskilda länder. Men molnförsäljningen ska i alla fall öka i Sverige.

– Jag vill trycka på att den stora resan till molnet bara har börjat. Alla företag jobbar med digitalisering och transformation nu.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>