Qlik lanserar idag Connector Factory – för att låsa upp datasilos
Hem Teknik Qlik lanserar idag Connector Factory – för att låsa upp datasilos

Qlik lanserar idag Connector Factory – för att låsa upp datasilos

Publicerat av: Redaktionen

Utveckling i Qliks fortsatta fokus på att koppla ihop och frigöra data från viktiga källor för analys och åtgärder.

 Qlik presenterar idag Connector Factory, en ny strategi för att kontinuerligt utöka tillgången till och leveransen av data från hundratals SaaS-applikationer och datakällor för att driva det ständigt växande behovet av molnbaserad analys och dataintegration.

Qlik-kunder drar redan nytta av över 250 befintliga anslutningar och under hela 2023 kommer de att kunna förbättra sin analys och dataintegration med 100 nya anslutningar för Qlik Cloud Data Integration.

Med över 400 databaser och tusentals applikationer på marknaden – alla med ständigt föränderliga API:er – spenderar företagens IT-, analys- och dataingenjörsteam mycket tid och resurser på att hantera datakomplexiteten. Connector Factory:s dedikerade FoU-team använder unik teknik för att lindra denna börda genom att snabbt utveckla anslutningar för ett stort antal av de mest använda och strategiska företagskällorna via standard-API:er. Detta eliminerar behovet av engångsintegreringar samtidigt som mer data frigörs för bättre insikter, vilket ger betydande värde i hela datalivscykeln. Den första leveransen av nya anslutningar för Qlik Cloud Data Integration förväntas ske under de kommande två kvartalen och omfattar stöd för 30 av de mest populära företagsapplikationerna, inklusive NetSuite, Workday, SAP SuccessFactors, Salesforce, Epic, Cerner, OSIsoft, ADP, SAP Ariba och HubSpot.

– Med den snabba spridningen av nya databaser och SaaS-applikationer är det svårt för leverantörerna att hålla jämna steg. Qlik tar sig an denna utmaning med Connector Factory och jag ser den som en ledstjärna för datateknik- och analysteam för att låsa upp och integrera all data som behövs för att skapa bättre insikter och leverera högre affärsresultat, säger Mike Leone, chefsanalytiker på Enterprise Strategy Group.

Qlik lanserar idag Connector Factory – för att låsa upp datasilosConnector Factory är en utveckling i Qliks fortsatta fokus på att koppla ihop och frigöra data från viktiga källor för analys och åtgärder. Qlik har en lång och etablerad erfarenhet av expertis när det gäller att få tillgång till och omvandla data från komplexa företagsapplikationer som SAP och stordatorer för leverans till en moln- eller analysapplikation, tillsammans med Qliks förmåga att tillhandahålla arbetsflöden från applikation till applikation genom Qlik Application Automation. Med Connector Factory vill Qlik tillhandahålla universell anslutning till det växande utbudet av företagens SaaS-applikationer och datakällor, vilket skapar ytterligare värde genom leverans av data i realtid till molnförvaringsutrymmen, direkt åtkomst för analyser och direkta åtgärder genom att länka till andra applikationer.

– Sömlös anslutning och leverans av data från en mängd olika källor och applikationer är en viktig roll som dataintegration spelar i moderna datastrategier för företag. Med Connector Factory utökar vi vår beprövade förmåga att låsa upp viktiga datakällor som stordatorer och SAP med utökad anslutningsbarhet till hela utbudet av källor och SaaS-tillämpningar som ger bränsle till företagsdatasatsningar i molnet, säger James Fisher, Chief Product Officer på Qlik.

Qlik kommer att fortsätta att leverera Qlik Cloud Data Integration-anslutningar via Connector Factory under året och hålla jämna steg med nya källor mot målet att skapa universell anslutning för företag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00