Red Hat utvecklar världens första Linux för fordon
Hem NYHETERAI Red Hat utvecklar världens första Linux för fordon

Red Hat utvecklar världens första Linux för fordon

Publicerat av: Redaktionen

Allt eftersom att bilar blir mer och mer mobila datacenter, från avancerade självkörande AI-system till automatiska underhållningsstationer så är operativsystemet avgörande.

Red Hat utvecklar världens första Linux för fordon

Hittils har bilindustrin helt och hållet skippat öppen källkod i sina system men detta är nu påväg att ändras helt då Red Hat avslöjar utvecklingen av det första Linux-operativsystemet för fordon, i samband med sitt årliga event Red Hat Summit.

Idag är fordonsprogramvara baserad på egna, begränsade och avsiktligt långsamma komponenter för att maximera riskminskning och minimera misstag. Red Hat har för avsikt att lägga till öppen innovation i bilprogramvaran och samtidigt behålla samma fulla fokus på funktionssäkerhet. Tanken är att detta ska leda till implementering av säkrare databehandling i stor skala och pålitliga Linux-systemfördelar för fordonsförsörjningskedjan.

”Nästa generations bil är uppkopplad”

Systemet är byggt från beprövade komponenterna i Red Hat Enterprise Linux, världens ledande Linux-plattform för företag, i samarbete med exida, ledande inom funktionell säkerhet i flera branscher. Operativsystemet kommer att utformas för kontinuerliga uppdateringar under hela dess livscykel, samtidigt som det fortfarande är avgörande funktionellt säkerhetsintyg. Detta ger ökad flexibilitet i bilprogramvaruekosystemet, vilket gör det möjligt för fordonstillverkare och deras partners att fokusera på innovativa körupplevelser.

– Moderna bilar har pånyttfött hela körupplevelsen, från säkerhet och underhållning till själva fordonets drift. Trots detta finns en ständigt närvarande efterfrågan på större tillförlitlighet och mer säkerhet. Detta gäller framförallt för nästa generations bilar som alla kommer vara anslutna med edge computing och det öppna hybridmolnet. Genom att arbeta med exida har vi nu för avsikt att bidra med vår expertis i världens ledande Linux-plattform för företag till bilindustrin med den första Linux-baserade, kontinuerligt- certifierade operativsystemet för vägfordon, berättar Stefanie Chiras, senior vice president och general manager för RHEL Business Unit.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00