Så ger automatisering säkrare och snabbare time-to-market
Hem DISTRIBUTÖREXCLUSIVE NETWORKS Så ger automatisering säkrare och snabbare time-to-market

Så ger automatisering säkrare och snabbare time-to-market

Publicerat av: Redaktionen

Dagens företag sitter ofta på relativt komplexa IT-miljöer, som de investerat i under många år och sällan byter ut fullständigt.

Istället görs inkrementella förändringar och tillägg, vilka kompliceras av kontinuerligt föränderliga regelverk. Således kan det vara svårt att hålla sina säkerhetslösningar uppdaterade och än svårare att sålla bland all data som genereras. 

Så ger automatisering säkrare och snabbare time-to-market

Patrik Tamker, Country Manager, Exclusive Networks Sverige

– För varje adderad lösning adderas också mer data. Utmaningen är att tolka den och sedermera förstå när man behöver agera, säger Patrik Tamker, Country Manager, Exclusive Networks Sverige.

Patrik betonar att det är avgörande att se över sin IT-säkerhet efterhand för att få den överblick och de insikter som krävs för att skapa en trygg miljö.

– Utvecklingen går i rasande fart och det innebär att utmaningarna förändras. Där man tidigare hade homogena datacenter har man nu molnlösningar, med informationen spridd överallt. Där man historiskt har haft vattentäta skott mellan sina avdelningar blir det nu allt viktigare att – åtminstone i viss mån – koppla ihop sina segment till en helhet, istället för att ha olika produkter till allt.

Eliminerar repetitiva uppgifter

Joakim Sörqvist, key account manager hos Exclusive Networks, förklarar att lösningen inte handlar om att byta ut alla gamla system och lösningar, utan att skapa en systemövergripande kommunikation. Genom att på detta vis digitalisera sina system blir det betydligt lättare att gå över till molnet eller anamma ökad automation i sin verksamhet.

– Med allt fler adderade lösningar överväldigas man av larm, aviseringar och data som sedan måste sållas för att ge relevanta insikter. Detta har länge varit ett personberoende arbete, men med ökad automation kan man ta bort den mänskliga faktorn. Att eliminera repetitiva uppgifter innebär också att personalen kan ägna tiden åt sådant som ger mervärde.

Viktigt att ha rätt mandat

En sådan utveckling förutsätter emellertid att den som tar beslut kring IT- och säkerhetslösningar har såväl mandat som

Så ger automatisering säkrare och snabbare time-to-market

Joakim Sörqvist, key account manager hos Exclusive Networks

rätt verktyg för att kunna överblicka sina system likväl som de olika inblandade segmenten.

– Förmågan att samla alla komponenter och skapa harmoni mellan segmenten är i slutänden det som är väsentligt med automation. De som bygger ut en automatisk, intern kedja har lättare att både möta de ökade kraven på snabb time-to-market och samtidigt upprätthålla en fullgod säkerhet. Att få samman segmenten och se till att mandat finns för att ta beslut över dem är dock en utmaning för många, konstaterar Joakim.

En sömlös och överblickbar miljö

Många företag dras istället med långa ledtider och krångliga rutiner, som enkelt skulle kunna åtgärdas genom automatiserade lösningar, vilka på egen hand adderar säkerhetslager så snart en ny komponent tillförs nätverket. Därmed reduceras också antalet felkällor.

– I slutänden handlar automatisering om att föra organisationer mot en sömlös och överblickbar miljö, ur ett rent säkerhetsperspektiv. Därför har vi inom vårt nätverk samlat noggrant utvalda nischexperter som kan stötta företagen i den här utvecklingen, från ax till limpa, avslutar Patrik.

Läs mer om Exclusive Networks lösningar här (www.exclusive-networks.com )

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00