Datto erbjuder gratis RMM-tillägg till MSP:er som identifierar och skyddar mot Log4Shell
Hem LeverantörDatto Datto erbjuder gratis RMM-tillägg till MSP:er som identifierar och skyddar mot Log4Shell

Datto erbjuder gratis RMM-tillägg till MSP:er som identifierar och skyddar mot Log4Shell

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] I fredags upptäcktes ett allvarligt säkerhetshål i Apache Log4j, som potentiellt kan påverka ett stort antal företag världen över.

Därför har Datto, i kampen mot cyberbrottslingar, lanserat ett gratis RMM-tillägg för alla leverantörer av IT-funktionstjänster (MSP:er) och partner som hjälper till att identifiera sårbarheter i Log4j och som skyddar mot de attacker som kan följa.

Verktyget Log4Shell Enumeration, Mitigation and Attack Detection för Windows och Linux hjälper MSP:er att använda sin befintliga RMM-lösning, oavsett leverantör, för att sammanställa en lista över system som antingen är potentiellt sårbara eller som har blivit utsatta för en attack. Verktyget kan också hjälpa till att skydda mot efterföljande attacker genom att använda en känd lösning.

Datto erbjuder gratis RMM-tillägg till MSP:er som identifierar och skyddar mot Log4Shell– 78 procent av MSP:erna har rapporterat attacker mot sina kunder, främst små och medelstora företag, under de senaste två åren, säger Ryan Weeks, CISO på Datto. Med denna alarmerande statistik känner vi på Datto ett ansvar att identifiera och kommunicera kända sårbarheter samtidigt som vi utrustar våra MSP:er med de verktyg som krävs för att bekämpa attacker. I samband med sårbarheten i Log4j har vi därför utvecklat ett gratis RMM-tillägg för alla Dattos partner, samt ett script som är tillgängligt för alla.

MSP:er kan använda verktyget på skyddade system för att:

  • Skanna alla JAR-filer i systemet efter tecken på osäkra versioner av Log4j
  • Söka efter TXT- och LOG-filer i system för att hitta indikatorer på en potentiell attack
  • Automatiskt skydda mot framtida attackförsök genom att ställa in variabeln LOG4J_FORMAT_MSG_NO_LOOKUPS till TRUE.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00