Shibuya Crossing satsar på västkusten – köper Datagiganten

Shibuya Crossing, svensk systemintegratör med några av Sveriges största företag som kunder, väljer nu att stärka sin närvaro på den svenska västkusten genom att köpa Datagiganten AB.

Shibuya Crossing satsar på västkusten – köper Datagiganten 1”Vi växer kontinuerligt inom drift och support och många av våra kunder har verksamheter runt om i landet,” säger Kjell Olsson, VD på Shibuya. ”Med förvärvet av Datagiganten kommer vi närmare våra kunder.”

Shibuya har under flera års tid expanderat både organiskt och via förvärv, och är starka inom systemintegration, datacenterinfrastruktur och konsulttjänster.

”Det här är frukterna av ett långsiktigt arbete med att skapa en stark kundnära kultur och utveckling av vårt tjänsteerbjudande,” säger Kjell Olsson. ”Datagiganten är en mindre, men mycket kompetent, aktör som vi haft ögonen på länge och som kompletterar oss väl, så när möjlighet gavs var det inte mycket att fundera på.”

Strategiskt läge

Placeringen på västkusten är strategiskt viktig för Shibuya. Den ökar möjligheten att ta mer omfattande serviceavtal i regionen, genom möjligheten att erbjuda lokala servicetjänster samt resurser som snabbt kan vara på plats.

”Vi har redan börjat föra diskussioner med kunder om de möjligheter som öppnas genom detta,” säger Kjell Olsson. ”Det känns enormt kul att nu också sätta upp skylten i Göteborgsregionen.”