Sju av tio företag flyttar till molnet – trots att två av tre IT-chefer varnar för säkerhetsrisker
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER Sju av tio företag flyttar till molnet – trots att två av tre IT-chefer varnar för säkerhetsrisker

Sju av tio företag flyttar till molnet – trots att två av tre IT-chefer varnar för säkerhetsrisker

Publicerat av: Redaktionen

– Oberoende undersökning från Equinix bland fler än 1 200 IT-experter runtom i EMEA-regionen visar på stora kontraster i hur företag förhåller sig till molnet

Sju av tio företag flyttar till molnet – trots att två av tre IT-chefer varnar för säkerhetsrisker

Maria Sundvall, vd för Equinix Sverige

– 64 % av svenska IT-chefer ser direktuppkoppling mellan företag som en allt viktigare framgångsfaktor

– Två av tre anser att det är viktigt att molnleverantären har lokal verksamhet i Sverige

Det globala nätverks- och datacenterföretaget Equinix presenterar idag resultaten från en oberoende undersökning där över 1 200 IT-ansvariga i Europa, Mellanöstern och Afrika ger sin syn på vilken nytta de ser med molnet. Undersökningen visar att 71 procent tänker flytta mer av sin IT-verksamhet till molnet under kommande år. 60 procent säger att närhet till leverantörer av molntjänster (Cloud Solution Provider, CSP) är en betydande faktor i valet av datacenter för sina lokala marknader.

Samtidigt som allt fler företag flyttar till molnet menar 70 procent av respondenterna att det innebär säkerhetsrisker. Stora dataintrång skapar osäkerhet bland företagen – därför säger 45 procent av svarspersonerna att förbättrad cybersäkerhet är deras främsta IT-prioritering.

Samtidigt som 48 procent av de tillfrågade menar att flytten till molnet är en av deras avgörande framtidsfrågor säger också 53 procent att cybersäkerhet och risken för intrång är den viktigaste problematiken.

Svenska siffror

Bland de 100 IT-chefer som tillfrågades här i Sverige svarade två av tre (64 procent) att datacentra för nätverk med direktkontakt mellan företagen blir allt viktigare, vilket är en högre siffra än i övriga EMEA (56 procent). Än fler av de svenska IT-cheferna (74 procent) menar att dessa direktnätverk kommer att ha betydelse för att förhindra att det publika internet fungerar långsammare.

Vidare svarar 69 procent av de svenska IT-cheferna att det är viktigt att den serviceleverantör som erbjuder datacenter har verksamhet i Sverige. Tre fjärdedelar (76 procent) anser det är viktigt att serviceleverantören är miljöcertifierad och arbetar för att minska miljöpåverkan.

Undersökningen visar också att svenska IT-chefer aktivt stödjer förflyttningen till molnet. På frågan om vilka som är de viktigaste trenderna som nu påverkar dem svarar 56 procent att det är att använda molntjänster, följt av hanteringen av alla växande säkerhetsrisker (54 procent) medan 31 procent pekar på utmaningen att följa alla regleringar.

Dessa trender påverkar också företagens strategier, där 39 procent anger att digitalisera och flytta till molnet är av hög prioritet och 35 procent att det är att klara regleringar. Den högsta prioriteringen bland svenska företag (54 procent) är dock att förbättra sina kunders upplevelse online.

Citat från Maria Sundvall, vd för Equinix Sverige:

– I Sverige är en ovanligt stor andel av företagen internationellt verksamma och de påverkas förstås i hög grad av den här utvecklingen. Deras förmåga att skapa digitala förbindelser direkt med sina affärspartners avgör deras framtida framgångar. De traditionella nätverken, som internet, räcker inte längre till.

– Undersökningen visar att det är molnet som gäller när nu företag i hela EMEA förbereder sig på att konkurrera i den digitala ekonomin. Hybridmoln och multimoln är också nödvändiga för de globala samarbeten som nu tar form. Och det är precis det som Equinix kan bidra till utvecklingen med, när vi erbjuder säkra uppkopplingar mellan företag i egna nätverk. Alltså precis den typen av uppkoppling som hela 76 procent av IT-cheferna här i Sverige anser kommer att hjälpa deras företag att skaffa sig konkurrensfördelar på morgondagens marknad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00