Stärkande av kvinnors företagande och ägande i nytt uppdrag
Hem KVINNOR INOM TECH Stärkande av kvinnors företagande och ägande i nytt uppdrag

Stärkande av kvinnors företagande och ägande i nytt uppdrag

Publicerat av: Redaktionen

Kvinnor är underrepresenterade som entreprenörer och företagare.

Sparandet och ägandet av företag är också ojämnt fördelat mellan män och kvinnor.

Därför har regeringen gett i uppdrag till Tillväxtverket att genomföra insatser som syftar till att förbättra förutsättningarna för kvinnors företagande och ägande.

Stärkande av kvinnors företagande och ägande i nytt uppdragFör att stärka Sveriges ekonomi och konkurrenskraft har regeringen som mål att förbättra förutsättningarna för kvinnor att driva och utveckla företag.

– Genom detta uppdrag har vi möjlighet att öka medvetenheten, intresset och förutsättningarna för kvinnors företagande, investeringar och ägande, och därigenom bidra till att stärka kvinnors roll inom näringslivet, säger Helena Nyberg Brehnfors, enhetschef på Tillväxtverket.

Det nya uppdraget kommer att utgå från resultaten av det uppdrag om kvinnors företagande som Tillväxtverket redan har: att sammanställa lärdomar från tidigare insatser för att främja kvinnors företagande, och utvärdera vilka resultat som har uppnåtts, och vilka åtgärder som på kort och lång sikt bäst främjar kvinnors företagande.

– I det nya uppdraget kommer vi att utgå från vår kunskapsinsamling av vilka typer av åtgärder som på kort respektive lång sikt bäst främjar kvinnors företagande. Det ger en bra grund för att föreslå åtgärder som bland annat undanröjer de hinder som kvinnor möter i sitt företagande, säger Lejla Babajic Löfgren, uppdragsansvarig Tillväxtverket.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00