Sveriges populäraste båtmässa Allt för sjön omstartade starkt efter tre års uppehåll
Hem EVENT Sveriges båtmässa Allt för sjön omstartade starkt efter tre års uppehåll

Sveriges båtmässa Allt för sjön omstartade starkt efter tre års uppehåll

Publicerat av: Redaktionen

Hundraettåringen Allt för sjön har nu stängt portarna för i år och mässan har därmed genomförts för 86e gången.

Under två långhelger, totalt åtta dagar, har besökarna fått ta del av båtnyheter, spännande innovationer blandat med aktiviteter och lärorika seminarier.

När portarna stängdes kunde man konstatera att årets mässa blivit en publiksuccé. Under enbart Allt för sjöns åtta dagar kom totalt 56 626 besökare.

Den 9–12 mars och 16–19 mars arrangerades Allt för sjön – Sveriges största båtmässa med hundratals båtar och tusentals tillbehör – på Stockholmsmässan. När man nu summerar årets mässa kan man konstatera att Allt för sjön är tillbaka med besked och en glädjande publiksiffra på 56 626 besökare.

– Allt för sjön överträffade alla våra förväntningar. Det märktes på stämningen att det var tre år sedan mässan sist gick – intresset var stort och besökarna var glada. Det var dessutom roligt att se att publiken var så pass blandad. Vi sålde ett 30-tal båtar på plats och har ett 50-tal offerter ute efter mässan. Allt för sjön är tillbaka med besked, säger Christer Rexholt, försäljningschef på Flipper Marin, en del av Nimbus Group.

– Vi är otroligt glada över att Allt för sjön har dragit igång igen. Det var tydligt att det fanns ett uppdämt behov från alla båtintresserade att få besöka Allt för sjön igen. För vår del så var mässan en otrolig framgång och vi gjorde vår bästa försäljning någonsin på Allt för sjön 2023. Nu flyttar vi hem till våra utställningshallar och önskar alla välkomna dit, säger Björn Sandhaag, CEO på Marindepån/Skanstull Marin.

Redan nu har projektteamet börjat planera för nästa års mässa och rebookingen av utställare på mässan resulterade i 218 procent jämfört med det uppsatta målet. En av utställarna som har storslagna planer för mässan 2024 är Marstrands Yacht.

Sveriges populäraste båtmässa Allt för sjön omstartade starkt efter tre års uppehåll

Foto: Gustav Kaiser

– Vi är redan i full gång med planeringen inför nästa års mässa. Utöver Cormate kommer vi utöka utbudet genom att ta med helt nya Sirena 48 – en yacht som väger närmare 23 ton, är 16 meter lång och 7,5 meter i totalhöjd, säger Mattias Evald, säljansvarig Stockholm på Marstrand Yachts.

Nytt för årets mässa var den helt nya tillbehörshallen i hall B. Här fanns mängder av ny smart utrustning praktiska hjälpmedel för att rusta båten och annat mer eller mindre matnyttigt för den som vill vara redo för båtsommaren.

En av utställarna i tillbehörshallen var Biltema.

– 2023 blev en efterlängtad återstart av mässor, det levde upp till alla förväntningar och lite till. Dessutom är känslan att vi gjorde vår bästa mässa någonsin rent försäljningsmässigt. Vi tackar för allas engagemang, både kollegor, Stockholmsmässan och alla härliga besökare, säger Ludvig Bremmers, kundserviceansvarig på Biltema.

Allt för sjöns första långhelg arrangerades parallellt med Antikmässan och den andra långhelgen parallellt med Sportfiskemässan. Allt för sjön 2024 arrangeras på Stockholmsmässan den 7-10 mars och 14-17 mars.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00