Världspremiär för #addher Sverige MeetUp
Hem KVINNOR INOM TECH Världspremiär för #addher Sverige MeetUp

Världspremiär för #addher Sverige MeetUp

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] #addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, knyter ihop sina 15 lokala nätverk inför den internationella kvinnodagen och anordnar en nationell träff på nätverkets alla orter den 7 mars.

Världspremiär för #addher Sverige MeetUp 2Under eventet ges inspiration och konkreta tips till företag och organisationer som vill driva gender balance-frågor, men det riktar sig också till individen som vill ta eller ge mer plats.

Sedan 2010 har Sogeti bedrivit det externa nätverket #addher (fd. winIT), med målet att få Sveriges fantastiska IT-kvinnor att ta plats, i alla roller, och attrahera fler kvinnor till vår bransch. Nätverket har vuxit lavinartat och är sedan några år tillbaka Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, med över 4500 medlemmar på 15 orter*.

– Det går en kvinna på fem män i IT-branschen, det vill vi ändra på. Vi vill också göra branschens kvinnor mer synliga och dela tips för hur man lyckas med gender balance, kommenterar Therese Sinter, som är nationell driver för nätverket.

Nationellt event på 15 orter den 7 mars

Den 7 mars, dagen innan den internationella kvinnodagen, nyttjas kraften i nätverket över hela landet. #addher Sverige MeetUp äger rum simultant på 15 orter och kopplas samman digitalt både visuellt och med hjälp av enkla och engagerande digitala verktyg för interaktion. Sammanhållande är #addher Stockholm som leder eventet från Fotografiska. Både kvinnor och män är varmt välkomna att delta.

​På agendan finns bland annat Mia Törnblom, författare, föreläsare, utbildare och konsult inom organisations- och teamutveckling som inspirerar på tema ”Ta plats och ge plats – med generositet”. Andreas Sjöström, Chief Innovation Officer och Chief Technology Officer på Sogeti dyker ner i ämnet “Artificiell intelligens – Möjlighet eller hot för gender balance?”.

Under eventet genomförs även en paneldebatt med nätverkets huvudtema; Hur får vi fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner?. Här medverkar Astrid Hettinger (ordförande DataTjej), Lars Einar Engström (Författare av ”En sexist bekännelser”, föreläsare och konsult inom rekrytering, mentorskap och organisationsutveckling samt gender balance), Sergio de Brito (vd Sogeti), Aref Abedi (vd Jobylon), Mia Kleregård (Vd e-Merit Academy, talare ledarskap och förändingsledning) samt Sofia Yngwe, (kommunikationsdirektör på IT- & Telekomföretagen).

Gender balance-tips från IT- och Telekomföretagen samt från alla deltagande orter synliggörs och tillsammans röstar man fram 3 top actions som gör skillnad under 2018. Träffen avslutas med att deltagarna synliggör en varsin IT-kvinna på #addher Sveriges grupper på Facebook och LinkedIn och visar att IT-branschen är full av fantastiska kvinnor som kan ta plats i alla roller och positioner.

– Action speaks louder than words. Tillsammans sätter vi strålkastare på gender balance inom IT-branschen och hittar vägar för att avancera snabbare framåt, avslutar Therese Sinter.

För anmälan till eventet besök: www.sogeti.se/addhermeetup

* #addher är verksamt på 15 svenska orter; Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Skåne (Helsingborg/Malmö), Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Örebro och Örnsköldsvik.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00