Nya Toughpad FZ-M1 med infraröd värmekamera kan fånga termiska bilder i farten
Hem Produkt NyheterKamerorPanasonic Nya Toughpad FZ-M1 med infraröd värmekamera kan fånga termiska bilder i farten

Nya Toughpad FZ-M1 med infraröd värmekamera kan fånga termiska bilder i farten

Publicerat av: Redaktionen

Panasonic lanserar nu en uppgraderad version av sin populära robusta datorplatta Toughpad FZ-M1, utrustad med en infraröd värmekamera med ett bildtemperaturintervall från +400 ända ner till -40 grader Celsius.

Nya Toughpad FZ-M1 med infraröd värmekamera kan fånga termiska bilder i farten 3Denna 7-tumsplatta passar perfekt för ett brett spektra av branscher och funktioner.

Panasonics ruggade 7-tumsplatta Toughpad FZ-M1 finns nu tillgänglig med en infraröd FLIR Lepton-värmekamera, utformad för att kunna fånga och bearbeta bilder i farten. Med enheten kan du även sammanföra bilderna med andra affärsapplikationer och tillföra datainnehåll, inklusive QR-koder.

Kombinerat med IR-kameran passar enheten perfekt för en mängd olika branscher och funktioner. Utöver dess värmesökande egenskaper för användning i brand-, beredskaps- och försvarssektorn kan termisk bildåtergivning även användas för produktionslinjestyrning, underhåll och kvalitetssäkring inom t ex olje-, gas-, luftfarts, bil- och byggindustrin.

Ett bildtemperaturintervall från +400 till -40 grader Celsius
Det Panasonic-designade termiska bildhanteringsprogrammet är baserat på företagets 20 år långa erfarenhet av företagsanpassade hård- och mjukvarulösningar. Med mjukvarualternativen Standard och Pro (extralicens) kan användare mäta höga och låga termiska punkter, fånga bilder och filmer, samt tillföra data till bilderna, som t ex QR-koder. Denna extrafunktion erbjuder bilder som kan integreras med andra Toughpad-enheter.

Enhetens FLIR Lepton-kamera erbjuder 160×120 termisk upplösning och ett bildtemperaturintervall från +400 till -40 grader Celsius (plus/minus fem grader).

Nya Toughpad FZ-M1 med infraröd värmekamera kan fånga termiska bilder i farten 4Toughpad FZ-M1 använder Windows 10 Pro OS och sjätte generationens Intel Core- eller Atom Core-processor. Den har 8 timmars batteritid (alternativt 16 timmar) och en hot swap-funktion som möjliggör batteribyte under pågående drift. Enheten är väderbeständig och utrustad med en pekskärm som kan användas såväl med som utan handskar, samt med den medföljande pennan.

Den robosta enheten får plats i din ficka och kan konfigureras med t ex streckkodsläsare, serieport, 4G och Smartcard. Designen är baserad på Panasonics standarder för tålighet, med en IP65-certifiering för sin förmåga att stå emot damm och väta. Den är även stöttålig och klarar av ett fall på upp till 1,8 meter.

Panasonics Toughpad FZ-M1 Thermal Imaging-lösning finns tillgänglig från februari 2018 och kommer kunna appliceras på andra Toughbook-produkter senare under året.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>