Waystream lanserar fyra nya produktserier
Hem Produkt Nyheter Waystream förar ut på marknader fyra nya produktserier

Waystream förar ut på marknader fyra nya produktserier

Publicerat av: Redaktionen

Waystreams nya produktserier ger högre kapacitet och ökad stabilitet i befintliga kopparfastighetsnät.

Produkterna möjliggör hastigheter från 1Gbits/ till 2,5Gbits/s per hushåll och når marknaden under andra kvartalet 2022.

Sverige var tidigt ute med fiberutbyggnaden runt millenniumskiftet. Av kostnadsskäl var det vanligt att man drog Ethernet-kopparkablage i fastighetsnäten samtidigt som man lade fiber i marken. Dessa fastighetsnät har idag sina kapacitet- och tillgänglighetsbegränsningar. Vid dagens nybyggnation så drar man fiber hela vägen in i lägenheten eller kontoret.

Att byta ut kopparfastighetsnät till fiber är både tidskrävande och kostsamt samtidigt som det leder till temporära nertider för slutkunderna. Genom Waystreams nya produkter kan fastighetsägare, operatörer och stadsnät skjuta på utbyten av sina fastighetsnät och samtidigt erbjuda bättre tjänster. Samtliga switchar är bakåtkompatibla med befintlig utrustning, vilket möjliggör smidig installation.

Waystream lanserar fyra nya produktserier

”Waystream har nu tagit fram produktserier som möjliggör högre kapacitet och bättre tillgänglighet utan att behöva uppgradera befintliga fastighetsnät eller byta utrustning i lägenheten eller kontoret. Genom att enbart byta ut switchen i så kan fastighetsägaren, operatören eller stadsnätet ge bättre erbjudanden till sina slutkunder på ett tids- och kostnadseffektivt sätt,” säger Fredrik Lundberg, VD Waystream.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>